OD MARIJE I MARKA MILOŠEVIĆA ME NIŠTA NE ČUDI! Glumica Ceca Bojković o tužbama protiv serije PORODICA, praznicima i ćerki!
Foto: Vladimir Šporčić

ISKRENA

OD MARIJE I MARKA MILOŠEVIĆA ME NIŠTA NE ČUDI! Glumica Ceca Bojković o tužbama protiv serije PORODICA, praznicima i ćerki!

Pop kultura -

Glumica Svetlana Ceca Bojković je Uskrs proslavila u porodičnom domu, kako to običaji nalažu, uz tradicionalnu trpezu.

Svetlana Ceca Bojković
foto: Vladimir Šporčić

- Uskrs sam proslavila u porodičnom krugu, uz razmenu čestitki i lepih želja sa prijateljima. Oduvek je za mene i moju porodicu Uskrs bio, pre svega, porodični praznik. To smo preneli i na Katarinu. Ovih godina i ona i ja farbamo jaja, pa ih na uskršnjem ručku razmenjujemo. Moja su uvek samo crvena, a njena su raznovrsna i lepša – kaže kroz osmeh glumica.

Ona kaže da ne pripada plejadi glumaca koji kažu da zbog danonoćnih snimanja ne znaju za crveno slovo. Uspevala je sve da uskladi.

- U mom slučaju nikada praznici nisu bili žrtvovani zbog karijere. Uvek smo slavili slavu, božićne praznike i Uskrs – govori Svetlana koja je ulogom građanke koja podržava Slobodana Miloševića u seriji „Porodica“ izazvala brojne komentare u javnosti.

Svetlana Ceca Bojković, serija Porodica
foto: Firefly Production

- Mislim da je serija dobro urađena, da je to bio jedan pošten i ozbiljan rad. Ta moja uloga bila je zaista zapažena, što mi je drago. Mnoge gledaoce je iskreno iritirala simbolika te ličnosti, koja predstavlja čitav jedan deo naroda u Srbiji koji se kleo u Miloševića – smatra Bojkovićeva koja je očekivala podeljene reakcije kod publike.

- Očekivala sam, tako da nisam iznenađena. Pored čisto profesionalnog vrednovanja, mnogo je faktora učestvovalo u oceni serije, s obzirom na to da je kompleksnost tog istorijskog razdoblja u kojem smo svi živeli duboko podeljena – kaže glumica i dodaje kako nije iznenađena time što su Marija i Marko Milošević najavili tužbe protiv producenata serije, koje su kasnije povukli:

- Od njih me ništa ne iznenađuje.

Iako je preležala koronu, vrlo brzo se vratila snimanjima na kojima uživa, ali i vodi računa.

- Još uvek snimam seriju “Tri muškarca i tetka”, a nedavno sam počela probu u Jugoslovenskom dramskom u komadu “Široka zemlja”, čija se premijera očekuje u junu. Kada su moje uloge u pitanju, za mene je najdragocenije vrednovanje publike, kritike i mojih kolega. U tom smislu sam mirna i zadovoljna – smatra Bojkovićeva.

Svetlana Ceca Bojković, Olga Odanović, serija Porodica
foto: Firefly Production

HOLIVUD ME NIJE PRIVLAČIO

Glumica otkriva da nije sanjala crvene tepihe van granica naše zemlje:

- Mi ne možemo po sredstvima da se poredimo sa holivudskom filmskom idustrijom, ali po kvalitetu našeg glumišta možemo da se ponosimo. Nikada me nije privlačilo da živim izvan svoje zemlje. Ne bih se osećala dobro.

IZRAZ „DIVA“ JE USTANOVLJENI KLIŠE

Svetlana ističe kako je izraz „diva srpskog glumišta“, koji joj često pripisuju, ustanovljeni kliše:

- Izraz „diva“ je ustanovljeni kliše koji se koristi za umetnike, koji su, po mnogim mišljenjima, ostvarili uverljive, kreativne uloge. Ja sam uvek (i sada) osećala veliku odgovornost, pre svega za kreiranje uloga. Moj imperativ je da dam od sebe najbolje što mogu.

Svetlana Ceca Bojković
foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/S.M./Blic

Bonus video:

01:27

Glumica kliknula sa Marijom Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track