NOĆ ZA ROKENROL NA BIR FESTU! Goblini svirali za čistu desetku, a evo šta je naša kamera zabeležila na UŠĆU
Foto: ATA images

iza kulisa

NOĆ ZA ROKENROL NA BIR FESTU! Goblini svirali za čistu desetku, a evo šta je naša kamera zabeležila na UŠĆU

Pop kultura -

Pet dana dobre zabave sa više od 60 izvođača večeras se završava na Ušću, a epitet najboljeg koncerta svako mogu da ponesu Goblini.

Treće veče na Bir festu bilo je rezervisano za rokenrol bendove. Led je probila Tanja Jovićević, zatim su nastupili Obojeni program, S.A.R.S., Goblini, pa posle ponoći Dejan Petrović i Big bend, I-plej, a zavesu je spustio Ritam nereda. Najviše mase bilo je na svirci šabačkog benda, čiji je frontmen Branko Golubović Golub.

Branko Golubović, Goblini
foto: ATA images

- Dobro veče, Beograde, nismo se videli nekoliko godina. Pošto nemamo mnogo vremena, neću čitati između pesama, već ćemo pevati i svirati samo za vas - poručio je Golub.

Bir Fest
foto: Zorana Jevtić

Posle šest godina diskografske pauze Goblini su objavili novi studijski album "Jednina", ali je njegovu promociju sprečila korona. Od 1992, kada su Gobline osnovali, pored Goluba, Alen Jovanović (gitarista) i Vladislav Kokotović (basista), sa pauzom od skoro 10 godina od 2001. godine, bavili su se društvom, sistemom i tekstovima, i uticali na mnoge. Da je njihov muzički uticaj i dalje jak, pokazalo je više od 30.000 fanova na Ušću.

Bir Fest
foto: Zorana Jevtić

Velike gužve na festivalu nema, a u Beogradu se dobro provode i stranci. Momci iz Kine bili su prava atrakcija, a na noge su poskakali kad je S.A.R.S. zapevao hit "Lutka".

Vodi se računa o zdravlju posetilaca na festivalu. Na Ušće mogu da dođu samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o preležanoj koroni ili oni s negativnim testom.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

03:08

Goca Tržan brani Jalu i Bubu nakon skandala koji je potresao Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track