IGOR KARANOV JE BIO VEČITO ZALJUBLJEN U SVOJ POSAO, ŽENE I ADRENALIN: Komemoracija voljenom novinaru, pesniku i SAMURAJU
Foto: Fonet

poslednji pozdrav

IGOR KARANOV JE BIO VEČITO ZALJUBLJEN U SVOJ POSAO, ŽENE I ADRENALIN: Komemoracija voljenom novinaru, pesniku i SAMURAJU

Pop kultura -

Komemoracija Igoru Karanovu, dugogodišnjem novinaru, uredniku i voditelju, koji je iznenada preminuo 11. januara u Beogradu u 49. godini, a sahranjen je prošlog petka u rodnom Novom Sadu, održana je danas u Dorćol placu. O Karanovu su govorile njegove kolege Duška Jovanić, Aleksandar Đuričić i Stefan Tošović.

Igor Karanov, Komemoracija
foto: Fonet

- Živeo je za dobro napisanu rečenicu, kao i Aleksandar Đuričić i ja, nije nam se isplatilo, ali je vredelo - istakla je juče novinarka Duška Jovanović o kolegi Igoru Karanovu.

Igor Karanov, Komemoracija
foto: Fonet

Aleksandar Đuričić istakao je da je sa Karanovim prijatelj više od 20 godina i da je Igor bio "prvi čitač" njegovih tekstova i knjiga.

- Voleo je verbalno mačevanje, ali se nikada nismo posvađali. Bio je pesnik, samuraj, zavodnik, filozof i slobodan čovek, koji je voleo da daje otkaze - rekao je Đuričić i naglasio da su obojica vrlo često bili bez posla.

- Plivao je kroz sve novinske žanrove, večito je bio zaljubljen u žene, posao, adrenalin - rekao je Đuričić i dodao da je ovaj Igorov kraj izgledao veoma čudno.

Igor Karanov, Komemoracija
foto: Fonet

Glumac Miloš Vlalukin je pročitao nekoliko Igorovih pesama, a porodica i prijatelji su se od Karanova oprostili tako što su muzičari Beogradske filharmonije odsvirali "My way" Frenka Sinatre.

Za "Vek bez ikog", jednu od svoje tri knjige poezije, Karanov je dobio Matićev šal, a objavio je i roman "Dnevnik jednog vladara".

Igor Karanov
foto: screenshot youtube/Discrete heroes and heroines

Kurir.rs/ Fonet

Bonus video:

00:19

KOMEMORACIJA MARINI TUCAKOVIĆ Sin Laća održao potresan govor: Govorila je da se napravi ŽURKA kada umre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track