DIKAPRIO EMOTIVNO VEZAN ZA UKRAJINU! Holivudska zvezda uplatila OGROMNU donaciju zbog JEDNOG člana porodice kojeg je mnogo voleo!
Foto: EPA-/RICCARDO ANTIMIANI, Shutterstock

divan potez

DIKAPRIO EMOTIVNO VEZAN ZA UKRAJINU! Holivudska zvezda uplatila OGROMNU donaciju zbog JEDNOG člana porodice kojeg je mnogo voleo!

Pop kultura -

Mnoge javne ličnosti uključile su se u aktivno pomaganje Ukrajini i izbeglicama iz te zemlje, zbog trenutne situacija koja se dešava na njenoj teritoriji, a među njima se našao i legendarni Leonardo Dikaprio.

Naime, popularni glumac donirao je 10 miliona dolara za podršku Ukrajini, a kako prenosi nemački RTL razlog za to nije samo Leonardova humanost, već i duboka emotivna vezanost za tu zemlju.

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia

Glumčeva baka po majci Helena Indenbirken rođena je u Odesi kao Jelena Stepanovna Smirnova. Odatle je sa roditeljima 1917. emigrirala u Nemačku, gde je rođena Dikaprijeva majka, što je umnogome uticalo na njegovo odrastanje, kako je glumac istakao u nekoliko intervjua.

Dikaprio je bio i veoma blizak sa svojom bakom, koja ga je podržavala u karijeri od samog početka. Helene Indenbirken, koja je umrla 2008. godine u 93. godini, skoro do kraja života pojavljivala se sa unukom i ćerkom na premijerama njegovih filmova.

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia

Glumac nije planirao da objavi informaciju da je izdvojio čak 10 miliona dolara za podršku Ukrajini. Prenela ga je Međunarodna višegradska fondacija, projekat Višegradske grupe čiji je cilj da finansijski podrži međunarodne inicijative.

Dikaprio, koji je šest puta bio nominovan za Oskara, a nagradu je dobio za ulogu u filmu „Revenant” Alehandra Gonzalesa Inaritua, godinama se upisuje na zanimanje glumca i ekologa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track