GLUMAC IZ DŽEJMSA BONDA PRONAĐEN MRTAV U HOTELU: Uzrok SMRTI nepoznat, a evo koje su bile njegove POSLEDNJE REČI u javnosti!
Foto: Printscreen YouTube

ŠEST DECENIJA DUGA KARIJERA

GLUMAC IZ DŽEJMSA BONDA PRONAĐEN MRTAV U HOTELU: Uzrok SMRTI nepoznat, a evo koje su bile njegove POSLEDNJE REČI u javnosti!

Pop kultura -

Glumac iz serijala o Džejmsu Bondu, Kenet Cang, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Hong Kongu. Imao je 87 godina i bio je podvrgnut obaveznom karantinu zbog koronavirusa, javljaju lokalni mediji.

Cang se smatra jednim od stubova zlatnog doba kantonskog filma. Njegovo telo je u hotelu "Kowloon" pronašlo osoblje dva dana nakon što se vratio iz Singapura. Policija je izvestila da je obaveštena da je hotelsko osoblje pronašlo telo oko podneva. "Preminuli je 87-godišnji muškarac po imenu Cang", stoji u saopštenju.

Cang je ranije ove nedelje bio negativan na koronavirus, a uzrok smrti još nije utvrđen.

Glumac se pojavio u nekoliko holivudskih blokbastera, poput filma o Džejmsu Bondu "Die Another Day" (2002) i "Rush Hour 2" (2001).

Glumio je generala Muna uz Pirsa Brosnana u njegovom četvrtom i poslednjem nastupu u ulozi agenta 007.

Godine 2015. osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca na 34. dodeli filmskih nagrada u Hong Kongu za ulogu "Overheard 3", hongkonško-kineski kriminalistički triler.

Za Hongkonžane i ljubitelje kantonske kinematografije Cang je bio poznato ime zahvaljujući karijeri koja je trajala šest decenija i u kojoj je odglumio više od 200 uloga. Četiri decenije bio je i zaštitno lice hongkonške marke boja za kosu.

Glumom je počeo da se bavi šezdesetih godina prošlog veka, a njegove najupečatljivije uloge bile su one tokom zlatnog razdoblja hongkonške kinematografije 1980-ih i 1990-ih.

Bio je i jedna od retkih hongkonških zvezda tog doba kojima su se otvorila vrata Holivuda, a najčešće se pojavljivao u sporednim ulogama negativaca. Glumio je u filmovima "Die Another Day", "Anna i kralj" i "Memoari jedne gejše".

U jednom od svojih poslednjih intervjua, onom za "Sin Chew Daily", Cang je rekao da je završio dvonedeljno putovanje u Maleziju i da se vratio u Hong Kong preko Singapura. Dodao je da je uživao u vremenu provedenom na samostalnom putovanju jer su ranije za sve detalje na putovanjima umesto njega brinuli drugi.

"Ići ću u karantin ako moram", dodao je.

Poput Kine, i Hong Kong provodi strogu politiku vezanu uz suzbijanje širenja koronavirusa.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track