VLATKO STEFANOVSKI UZ SVETSKE I REGIONALNE ZVEZDE NA VELIKOM KONCERTU U SUBOTU NA UŠĆU: Legenda nastupa na Muzičkoj viziji Balkana
Foto: Kurir televizija

svi na ušće u subotu

VLATKO STEFANOVSKI UZ SVETSKE I REGIONALNE ZVEZDE NA VELIKOM KONCERTU U SUBOTU NA UŠĆU: Legenda nastupa na Muzičkoj viziji Balkana

Pop kultura -

Legendarni Vlatko Stefanovski Trio nastupiće na velikom koncertu „Muzička vizija Balkana“, uz veličanstveno izvođenje dela Karla Orfa Karmina Burana, jednog od vodećih producenata i izvođača svetske elektronske scene Satorija i regionalne zvezde, među kojima su Marko Louis i Esma’s Band feat.Zahir Ramadanov Brass band.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

Koncert će biti održan 3. septembra, na Ušću, a ulaz je slobodan! Dejan Petrović Big Band, nažalost, neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza na taj dan.

Vlatko Stefanovski je jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu. U karijeri dugoj preko 40 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo projektima, istakao se kao vrsni instrumentalista koji vešto kombinuje ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues. Upravo će ove, naizgled nespojive zvukove, Vlatko Stefanovski Trio spojiti i predstaviti na svom nastupu na „Muzičkoj viziji Balkana“.

Koncert će biti otvoren izvođenjem kantate Karmina Burana, a na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Karmina Burana
foto: Promo

Od 19:00 će biti moguć ulazak na koncert, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20:00. Nakon toga počinju nastupi svetskih i regionalnih zvezda, koje će promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21:20, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert „Muzička vizija Balkana“ promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend.

beerfest, Marko Luis, 2019.
foto: Nemanja Nikolić

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

Osim na štandovima preko 400 izlagača, vinski potencijali Balkana biće predstavljeni i na brojnim masterklasovima, radionicama i specijalnim degustacijama. Brojni vinski eksperti, trgovci, distributeri, nosioci titula Master of Wine, kritičari, blogeri i predstavnici globalno najznačajnjih medija biće gosti prvog „Wine Vision“ sajma.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:14

Koncert Rolingstonsa u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track