KRALJICA ELIZABETA JE UVEK NOSILA JARKE BOJE! Razlog za takvu odeću je PREDIVAN I RAZNEŽIO JE SVET: Ona je bila pravi monarh!
Foto: Shutterstock

ZNALA JE ŠTA NARODU TREBA

KRALJICA ELIZABETA JE UVEK NOSILA JARKE BOJE! Razlog za takvu odeću je PREDIVAN I RAZNEŽIO JE SVET: Ona je bila pravi monarh!

Pop kultura -

Britanska kraljica Elizabeta II danas je preminula, a njena smrt izazvala je veliku tugu u celom svetu.

Kraljica Elizabeta je bila monarh koji je najduže vladao područjem Velike Britanije, a koliko joj je njen narod bio važan govori jedna od mnogih njenih neobičnih navika.

kraljica Elizabeta
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Naime, svaka kombinacija koju je kraljica Elizabeta nosila bila je klasičnog stila i u jarkim bojama, a razlog za to je veoma dobar. Naime, kada je proslavila 90. rođendan 2016. godine, ona je nosila komplet neon zelene boje, a vrlo brzo je usledila lavina komentara. Tada je otkriveno da je poenta upečatljivih boja jda kraljicu istaknu i da bude prepoznatljiva u masi, na taj način svaki njen podanik moći će da je vidi ma koliko bio udaljen od nje.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

- Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: “Video sam kraljicu” - ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

Prilikom preuzimanja vlasti, tada veoma mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti narodu, a upućeni kažu da je tu ulogu veoma ozbiljno shvatila i da je se pridržava sve do današnjih dana, piše Istorijski zabavnik.

kraljica Elizabeta, princ Luis
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Noseći lako uočljive komplete kraljica simbolično poručuje svakom podaniku svoje države da je tu za njega i da on može da je vidi.

- Moraju da me vide da bi verovali u mene - rekla je Elizabeta II još kao devojka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track