GODINAMA SU BILI U BRAKU, PA SAZNALA DA JE ON GEJ: Nisu pričali, a danas su NAJBOLJI PRIJATELJI, veže ih velika TRAGEDIJA
Foto: Jacson / Splash / Profimedia

možda niste znali

GODINAMA SU BILI U BRAKU, PA SAZNALA DA JE ON GEJ: Nisu pričali, a danas su NAJBOLJI PRIJATELJI, veže ih velika TRAGEDIJA

Pop kultura -

Fren Drešer je za vreme snimanja serije "Dadilja" bila u braku s Piterom Markom Džejkobsonom, jednim od autora popularne serije, koji je nakon razvoda objavio da je homoseksualac. I to je najmanje tragično dešavanje iz njenog života... Slatka crnka poznata po zaraznom osmehu ove godine puni 65, a na izgledu bi joj pozavidele i mnogo mlađe dame.

Međutim, iza njenog osmeha kriju se brojni uspesi, neočekivani životni obrti i veoma teški momenti kada se borila za svoj život. Pamtimo je po vrsnim transformacijama i brojim ulogama, ali i ljubavi sa Piterom Markom Džejkobsonom.

Nesvakidašnja ljubavna priča

Glumica poznaje Pitera od svoje 15. godine, rođeni su i odrasli su u Kvinsu u Njujorku. Postali su najbolji prijatelji a onda su počeli i da se zabavljaju. Venčali su se 1978. godine kada su oboje bili jako mladi. Upisali su Univerzitet Kvins, ali su odustali od studija.

Fren Drešer, Mark Džejkobson
foto: John Salangsang for People / Shutterstock Editorial / Profimedia

Preselili su se zatim u Kaliforniji, pa zajedno osmislili čuveni sitkom "Dadilja" koji se kroz šest sezona emitovao od 1993. do 1999. godine. Džejkobson je napisao scenario, režirao i producirao sitkom, a Fren je glumila glavnu ulogu koja joj je donela ogromnu popularnost.

- Živeli smo heteroseksualnim životom. Nisam imao afere sa strane ili nešto slično. Mislio sam da sam heteroseksualac - rekao je on 2011. u emisiji Opre Vinfri.

A onda se desila tragedija

Naime, 1985. godine u dom u kojem je Fren živela sa Piterom Markom Džejkobsonom, upala su dvojica naoružana muškarca. Glumica je u vreme provale bila u kući. Jedan provalnik je silovao nju, a drugi njenu prijateljicu koja je tada bila sa njom. Njen bivši suprug je takođe, doživeo veliku traumu tog dana jer su ga napadači vezali i primorali da gleda užasne scene.

Muškarac koji je silovao Fren je uhapšen ubrzo nakon zločina, a budući da je u to vreme bio na uslovnoj slobodi, osuđen je na dve doživotne kazne zatvora.

Fren veruje da je ova nesreća bila razlog što je 2000. godine obolela od raka grlića materice.

Fren Drešer
foto: Printscreen / Instagram

- Godinama sam izbegavala da se suočim sa bolom i silovanjem. I zbog toga sam dobila kancer. Telo se slomilo i desila se bolest - rekla je glumica koja je 2007. osnovala organizaciju koja se bori protiv raka.

Piter je nakon napada krenuo na psihoterapiju - otkrio je da se suočio sa mnogim potisnutim osećanjima i skrivenim stranama svoje ličnosti. I dalje je potiskivao svoju seksualnost.

- Počeo je da ima problema sa kontrolom koji su me pomalo gušili. I tek kad pogledamo unazad, shvatimo da je on zapravo toliko želeo da kontroliše svoje autentično ja, svoju pravu orijentaciju - ispričala je glumica kojoj je bivši glumac rekao da je biseksualac.

- Iskreno, nije želio da se brak završi - rekla je ona za Foks njuz 2021. godine.

Piter se ljutio zbog njene odluke o razvodu. Godinu dana nisu razgovarali nakon što su se razveli 1999. piše mamamia.com.au.

Pomirli su se posle njene borbe sa rakom. Najbolji su prijatelji i srodne duše. "To je duboka, duboka ljubav", poručio je.

Fren je jednom prilikom ispričala da nije ni slutila da je njen bivši suprug gej kao i da su stalno bili intimni dok su bili u braku.

Srećan kraj

Glumica se 2014. udala za Šivu Ajuadura koji je poznati kompjuterski stručnjak u Americi. I ona i njen bivši suprug su sada singl, zajedno odlaze na odmore, rade na novim serijama...

(Kurir.rs / Blic Žena)

Bonus video:

01:09

SRPSKA GLUMICA O ISKUSTVU SA ČARLIJEM ŠINOM: Dok snima dobar je, kad se ugase kamere nastaje JEZIVA PROMENA! Droga je činila svoje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track