ŠVARCENEGER OTKRIO KO JE TREBALO DA BUDE ČUVENI TERMINATOR: Nećete verovati za KOGA je uloga bila namenjena! (FOTO)
Foto: Profimedia

BIO UPLETEN U "SUĐENJE VEKA"

ŠVARCENEGER OTKRIO KO JE TREBALO DA BUDE ČUVENI TERMINATOR: Nećete verovati za KOGA je uloga bila namenjena! (FOTO)

Pop kultura -

Arnold Švarceneger otkrio je da je bivši NFL igrač Džej Simpson zamalo preuzeo legendarnu naslovnu ulogu u Terminatoru, ali producenti nisu bili uvereni da će ga gledaoci filmova moći videti kao "stroj za ubijanje".

Švarceneger je to otkrio u novoj Netflksovoj dokumentarnoj seriji Arnold, koja se bavi njegovim životom, izuzetno uspešnom glumačkom karijerom i njegovim prelaskom u politiku početkom 2000-ih. U dokumentarnoj seriji Švarcenegeru se pridružuje reditelj Terminatora Džejms Kameron kako bi se osvrnuo na to kako je Švarceneger postao tolika ikonska figura kasnih 1970-ih.

Arnold Švarceneger
foto: AP / Lisa Leutner

Kameron se prisetio da je Majk Medavoj, suosnivač Orion Pikčursa, koji je distribuirao film, smanjio glumačku postavu na Simpsona kao Terminatora i Švarcenegera kao borca ​​otpora Kajla Risa.

"Majk Medavoj mi je rekao da su sve uloge za film podeljene. 'Sve sam ovo sredio. O Džej Simpson i Arnold Švarceneger.' Rekao sam: 'Pa, koji je koji?' Ta dva imena jednostavno su mi zvučala tako pogrešno", prisetio se Kameron i dodao da je, kada je upoznao Švarcenegera, odmah ostao zapanjen njegovim izgledom.

"Samo sedim i gledam ga. To je kao kad se zvuk stiša i samo vidim kako mu svetla koja izbijaju iz staklenih prozora udaraju u lice kad se vrata otvore. Pomislio sam: Ima pakleno lice", rekao je Kameron. Švareneger se potom prisetio kako "niko" u Orion Pikčursu nije bio uveren da bi Simpson mogao glumiti robotskog ubicu.

O Džej Simpson
foto: Youtube/Printscreen

"Tokom našeg razgovora postalo je jasno da se niko nije navukao na O Džej Simpsona koji glumi Terminatora jer se on ne može prodati kao mašina za ubijanje", rekao je glumac.

Samo deset godina nakon što je Terminator objavljen, Simpson je bio u središtu "suđenja veka" kada je 1994. optužen za ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana.

Bivši igrač američkog fudbala upleten je u zločin zahvaljujući forenzičkim dokazima, uključujući krvavu rukavicu. Dok je Simpson 1995. godine oslobođen optužbi za zločin, građanska tužba protiv Simpsona 1997. godine utvrdila je da je zvezda odgovorna za smrt.

O Džej Simpson, Amerika, fudbal, zatvor
foto: AP

Švarceneger se u dokumentarnoj seriji prisetio kako ga je Kameron uverio da igra ulogu Terminatora.

"Rekao sam: Gledaj, ko god da je, mora biti potpuno drugačiji od ljudskog bića. Način na koji vozi motocikl, način na koji trči, način na koji ustaje. Sve mora biti baš kao mašina. Kameron mi je rekao: 'Zašto ne glumiš Terminatora? Potpuno razumeš taj lik. Ti si mašina'", prisetio se Švarceneger i dodao da nije želeo da glumit negativce, a pogotovo ne lika koji ima "26 pasusa teksta".

Arnold švarceneger, Terminator
foto: Profimedija

"Počeo sam se svađati s njim oko toga, a on je mirno rekao: 'Pa, razmisli o tome.' Razmišljao sam tri dana, a onda sam ga nazvao i rekao: Svaki put kad ga ponovo pročitam, sve više zamišljam kako igram Terminatora. Rekao sam mu da sam za i onda smo počeli s pripremama", rekao je glumac.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

01:58

TERMINATOR MEKOG SRCA POKLONIO 500 ĆURKI ZA DAN ZAHVALNOSTI: Evo šta je Arnold Švarceneger prvo uradio u svojoj kuhinji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track