SESTRA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA JE ENIGMA ZA JAVNOST: Odrasli su u SIROMAŠTVU, danas imaju BOGATSTVO, a evo kako ona izgleda (FOTO)
Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

KROZ TRNJE DO ZVEZDA

SESTRA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA JE ENIGMA ZA JAVNOST: Odrasli su u SIROMAŠTVU, danas imaju BOGATSTVO, a evo kako ona izgleda (FOTO)

Pop kultura -

Slavni fudbaler Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije.

Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. Roditelji su se razveli pre nego što je napunio dve godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

Zlatan Ibrahimović
foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Prema Zlatanovim rečima, majka je znala i da ih grdi i da ih tuče, ali je neizmerno volela svoju decu. Da bi prehranila svoju porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Iako život nije išao onako kako je želela, majka Zlatana Ibrahimovića dala je sve od sebe da njenoj deci ništa ne fali.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/MATTEO BAZZI

"Uvek je imala moju ljubav. Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo da joj pošaljemo Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Treba da se nauče samostalnosti. Želim da neko vreme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja može mnogo toga da ih nauči", napisao je Ibrahimović u autobiografiji.

Sanela Ibrahimović
foto: Printscreen Facebook

Zlatanova sestra Sanela, za koju je posebno vezan, rođena je 1979. godine, ne voli da se javno eksponira, pa se o njenom životu veoma malo zna. Sestra Zlatana Ibrahimovića bila je fudbaleru velika podrška i oslonac u životu, a budući da su odrasli u siromaštvu, njih dvoje su se zajedno borili za koru hleba.

Sanela danas beži od kamera, a svoju privatnost uspešno čuva od radoznalih pogleda, pa za mnoge predstavlja veliku enigmu.

Zlatan Ibrahimović
foto: Dan Weir / imago sportfotodienst / Profimedia

Podsetimo, Zlatanov život obeležila je i jedna velika tragedija, a to je gubitak brata Sapka. Oni je preminuo 2014. godine, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

01:07

Zlatan zaboravio Nadu Topčagić veseli se uz Cecu na jahti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track