BIO JE OPTUŽEN ZA BRUTALNO UBISTVO SVOJE ŽENE I NJENOG PRIJATELJA: Sad je snimljen kako neprepoznatljiv TETURA ulicama (FOTO)
Foto: CELEBRITY PHOTO / Avalon / Profimedia

POTPUNO SE PROMENIO

BIO JE OPTUŽEN ZA BRUTALNO UBISTVO SVOJE ŽENE I NJENOG PRIJATELJA: Sad je snimljen kako neprepoznatljiv TETURA ulicama (FOTO)

Pop kultura -

Bivši igrač američkog fudbala O Džej Simpson izgledao je neprepoznatljivo dok se teturao ulicama Las Vegasa, gde su ga snimili paparaci koji su uspeli da primete tog sportistu kog godinama prati loš glas.

Danas 76-godišnji Simpson izgleda daleko drugačije od poslednjeg retkog pojavljivanja u javnosti, a viđen je kako izlazi iz svog SUV-a i kako lagano hramlje pogrbljenih leđa dok je nosio sivu polo majicu i trenerku.

Simpson, koji je igrao za Buffalo Bills i San Francisco 49ers, navodno je teško hodao i koristio se štapom dok je još bio u zatvoru u kom je završio pod optužbama za kriminalnu zaveru, otmicu, napad, pljačku i korišćenje oružja. Njegove povrede kolena rezultat su 11-godišnje karijere trkača u NFL-u i iako je prošao kroz dve operacije kasnih 1970-ih, čini se da još uvek pati od bolova.

Povrede su imale i te kakav uticaj na njegovo zdravlje, a njegov advokat Džoni Cočran Džunior, iskoristio je Simpsonov invaliditet na suđenju za ubistvo 1994. godine kako bi uverio porotu da mu je koleno toliko slabo da nije bio fizički sposoban da ubije svoju bivšu suprugu, Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana, za šta je bio optužen. U jednom trenutku Cočran je naredio svom klijentu da ustane i podigne nogavicu odela kako bi poroti pokazao višestruke ožiljke na levom kolenu kako bi dokazao da je teško povređen.

Simpson je na kraju oslobođen optužbi za ubistva Nikol i Rona u takozvanom "suđenju veka" koje je odvijalo pre 29 godina. Oslobađajuća presuda usledila je devet meseci nakon što je 1995. godine počelo suđenje koje je pratio ogroman publicitet, i to otprilike 16 meseci nakon što su Nikol i Ron pronađeni brutalno ubijeni ispred njene kuće u Los Anđelesu.

Simpsonovo suđenje i oslobađanje prikazano je na televizijama širom sveta, a uprkos tome što je 1995. godine iz sudnice otišao kao slobodan čovek, O Džej je kasnije bio primoran da plati 33,5 miliona dolara odštete porodicama Braun i Goldman nakon što je proglašen odgovornim za njihove smrti na građanskom sudu.

Međutim, to nije bilo sve jer se bivši sportista susreo s više pravnih problema i to kada je bio osuđen na 9 do 33 godine zatvora zbog oružane pljačke u Nevadi 2008. godine.

O Džej Simpson, Amerika, fudbal, zatvor
foto: AP

Zbog toga je ponovo dospeo na naslovnice u avgustu, kada je kritikovao kaznu izrečenu bivšem NFL igraču Henriju Ragsu u poređenju s njegovom. Rekao je da je ostao zbunjen kada je 24-godišnji Rags dobio kaznu od tri do deset godina, uprkos tome što je izazvao smrt 23-godišnjakinje nakon što je pijan vozio brzinom većom od 155 km/h ulicom u Las Vegasu u novembru 2021. godine.

"Matematika se jednostavno ne poklapa", rekao je Simpson, koji je proveo devet godina iza rešetaka nakon što je u septembru 2007. pokušao da ukrade sportske suvenire iz hotelske sobe u Las Vegasu dok je bio naoružan pištoljem.

"Idete u hotelsku sobu, u koju ste pozvani, i to kako biste povratili svoju ličnu ukradenu imovinu, imovinu koju sada imam jer je država Kalifornija odlučila da je moja - i dobijem 9 do 33 godine? Ista sudnica, isti grad, ista država. Ne znam, nekako mi jednostavno to nije jasno... Samo kažem", komentarisao je tada O Džej koji se danas u javnosti retko pojavljuje.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track