"UBILI SMO ČOVEKA U DANSKOJ, IZNELI SU GA MRTVOG IZ SALE!" Slavni Montipajtonovac ispričao šta se dešavalo na premijeri filma
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

legendarni kliz

"UBILI SMO ČOVEKA U DANSKOJ, IZNELI SU GA MRTVOG IZ SALE!" Slavni Montipajtonovac ispričao šta se dešavalo na premijeri filma

Pop kultura -

Džon Kliz (84), zvezda Monti Pajtona, priznao je kako je svojim filmom "Riba zvana Vanda" iz 1988. godine "ubio čoveka", kako prenosi Daily Mail.

Glumac i komičar je ispričao kako je obožavalac preminuo tokom gledanja filma u kojem Kliz glumi uz Kevina Klajna i Džejmi Li Kertis.

Kevin Klajn, Riba zvana Vanda, Majkl Pejlin
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

- Kevin Klajn i ja ubili smo čoveka u Danskoj. Bio je zubar i gromoglasno se smejao. To je bilo u Arhusu, malom gradu u kojem su ga svi poznavali - rekao je.

- Izneli su ga mrtvog iz sale. Doživeo je srčani udar - poručio je Džon dalje.

Taj čovek je došao da gleda premijeru filma "Riba zvana Vanda" i nakon samo dva minuta krenuo da se smeje i nije mogao da prestane.

Džon Kliz, Džejmi Li Kertis
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

- Izneli su ga mrtvog iz sale, doživeo je srčani udar - objasnio je glumac u epizodi GB Newsa.

Tokom njegove karijere, pojasnio je, puno je obožavalaca s njim podelilo dirljive priče.

- Pre deset godina sam shvatio da, kada nasmejem ljude, činim zapravo puno više od toga da se "samo smeju" - rekao je i objasnio kako su mu obožavaoci rekli da im smeh, koji izazove kod njih, pomaže da se osećaju dobro.

Džon Kliz
foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Podelio je i da ne može da ostane ravnodušan kada mu neko priđe na Komikonu, događaju za obožavaoce, i zahvali što ga zasmejava sve ove godine.

Drago mu je i kada mu žene priđu i kažu da im je pomogao u formiranju smisla za humor.

- Neki drugi kažu: 'Hvala ti što si mi pomogao u nekim od teških razdoblja.' I odjednom shvatiš da ljudima smeh pomaže, to nije samo zabava - poručio je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:42

PREDSTAVA BOLEST MLADOSTI U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track