NEMILOSRDNO JE GONE! Najlepša glumica OSUĐENA na 2 godine ZATVORA: Mora da plati i OGROMNU novčanu kaznu
Foto: Profimedia

advokati šokirani

NEMILOSRDNO JE GONE! Najlepša glumica OSUĐENA na 2 godine ZATVORA: Mora da plati i OGROMNU novčanu kaznu

Pop kultura -

Izabel Ađani je u četvrtak u pariskom sudu osuđena na uslovnu kaznu od dve godine zatvora i novčanu kaznu od 250.000 evra zbog utaje poreza, potvrdio je Variety.

Ađani, jedna od najcenjenijih francuskih glumaca, proglašena je krivom za postavljanje stalnog boravka u Portugalu između 2016. i 2017. kako bi izbegla plaćanje poreza od 236.000 evra, uplatila 120.000 evra na račun u SAD bez prijave i prikrivala donaciju od 2 miliona evra.

Izabel Ađani
foto: Profimedia

Ađani, koja je bila nominovana za Oskara za filmove „Kamilu Klodel” i „Priču o Adel H.”, demantovala je ove tvrdnje i podneće žalbu, rekao je za Varieti njen advokat Olivije Pardo.

Još u oktobru, finansijski tužioci su tražili uslovnu kaznu od 18 meseci uz kaznu od 250.000 evra, ali su sudije glumici izrekle veću kaznu.

- Zaprepašćeni smo ovom presudom - rekao je Pardo i dodao:

- Izabel Ađani nije mogla da prisustvuje suđenju, a mi smo tražili da ga pomerimo kako bi mogla da bude tamo da bude saslušana, ali oni to nisu dozvolili. Nemilosrdno je gone.

Izabel Ađani
foto: Profimedia

Istraga o poreskim prevarama pokrenuta je 2016. godine nakon što se Izabelino ime pojavilo u Panamskim dokumentima. Ađani je takođe bila pod formalnom istragom zbog navodne prevare u vezi sa stotinama hiljada dolara poslovnih troškova od oktobra 2020. Istraga je proistekla iz policijske prijave koju je podneo bivši poslovni saradnik 2015. godine.

Uprkos tekućim pravnim previranjima, Ađani je videla da njena karijera cveta poslednjih godina uz niz uloga.

(Kurir.rs/Variety/A.G.)

Bonus video:

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track