SPEKTAKULARAN NASTUP SRPSKIH UMETNIKA U BEČU: Austrijski kancelar oduševljen nastupom Željka Joksimovića
Foto: Ustupljene fotografije

svaka čast

SPEKTAKULARAN NASTUP SRPSKIH UMETNIKA U BEČU: Austrijski kancelar oduševljen nastupom Željka Joksimovića

Pop kultura -

U raskošnoj palati Hofburg u Beču, sinoć je održan 25. Svetosavski bal na kojem je učestvovalo vise od 200 umetnika iz Srbije.

Kao zvezda večeri, poseban nastup na ovom tradicionalnom humanitarnom dogadjaju imao je i kompozitor Željko Joksimović, čiji je koncert ostavio bez daha sve prisutne zvanice, a posebno austrijskog kancelara Karla Nehamera. Odmah po završetku koncerta Nehamer je čestitao Joksimoviću i zamolio ga da naprave zajedničku fotogtafiju.

Željko Joskimović
foto: Ustupljene fotografije

Zvanice u raskošnima balskom haljinama uživale su slušajući najpoznatije Joksimovićeve hitove za koje su uradjeni posebni aranžami u jazz i sving stilu. Na ovoj tradicionalnoj humanitarnoj manifestaciji, iz Srbije su nastupale i dve grupe dečijeg baleta, dva folklorna društva, hora i simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, kao i novosadskog Big Benda, pod dirigentskom palicom Ivana Ilića. Publika je mogla da sluša i izvođenja Ane Štajdohar, di džeja Majka i Lafajet plesni šou iz Beograda. Sva sredstva prikupljena na balu namenjena su za pomoć Daun sindrom centru iz Banjaluke.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

01:05

Tea Tairović koncert na Trgu republike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track