EVO GDE SU ČARLS I KAMILA PROSLAVILI 19 GODINA BRAKA: Prvi put nakon dijagnoze raka NAPUSTIO ZEMLJU, a sad je izašao U JAVNOST
Foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

SRDČANO POZDRAVIO GRAĐANE LONDONA

EVO GDE SU ČARLS I KAMILA PROSLAVILI 19 GODINA BRAKA: Prvi put nakon dijagnoze raka NAPUSTIO ZEMLJU, a sad je izašao U JAVNOST

Pop kultura -

Kralj Čarls srdačno je pozdavio okupljene građane u Londonu, dok je napuštao svoju rezidenciju Klarens haus. Vratio se sinoć sa kraćeg putovanja u Balmoral, gde je proslavio 19 godina braka sa suprugom, kraljicom Kamilom. Boravili su na porodičnom imanju.

Bilo je to prvo putovanje kralja Čarlsa u Škotsku nakon što mu je u februaru dijagnostikovana opaka bolest. Pre te dijagnoze bio je operisan u privatnoj londonskoj bolnici zbog benignog povećanja prostate. Kancer je povezan sa drugim zdravstvenim problemom.

kralj Čarls
foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia Similar

Čarls III o čijem pojavljivanju piše Daily mail, pauzirao je sa većinom službenih dužnosti zbog borbe sa malignom bolešću, ali se i dalje bavi papirologijom i ima nedeljnu audijenciju kod britanskog premijera Rišija Sunaka. Imao je i više sastanaka uživo, sa raznim političkim i društvenim funkcionerima.

Princ Vilijam saopštio je juče svoj prvi službeni angažman nakon što je Kejt Midlton 22. marta otkrila da ima rak.

princ Vilijam
foto: OLI SCARFF / Avalon / Profimedia

Kao što je najavljeno, princ od Velsa vraća se dužnostima nakon uskršnjih praznika koje je proveo sa suprugom i njihovom decom.

Posetiće Suri i zapadni London ovog četvrtka kako bi istakao "uticaj koji na zajednicu i okolinu imaju organizacije u tom području, svojim radom", piše Daily mail. Biće to njegovo prvo službeno pojavljivanje u javnosti nakon što je svet 22. marta saznao da Kejt Midlton boluje od raka.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Vilijam prvo će posetiti dobrotvornu organizaciju Surplus to Supper gde će videti kako se višak hrane dostavlja, razvrstava i prepakuje za isporuku društvenoj organizaciji. Otići će zatim u centar za mlade u zapadnom Londonu koji prima redovne isporuke viška hrane od dobrotvorne organizacije i saznaće kako to koristi mladim ljudima.

princ Vilijam
foto: OLI SCARFF / Avalon / Profimedia

Saopštenje je usledilo tačno tri meseca otkako je Kejt Midlton koja se u međuvremenu oglasila, imala tešku operaciju abdomena u Londonu.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, kralj Čarls bio je 31. marta na uskršnjoj službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru. Bilo je to njegovo najznačajnije pojavljivanje u javnosti otkako mu je dijagnostikovan kancer. U Balmoralu gde je bio sa Kamilom pre dve godine preminula je njegova majka kraljica Elizabeta Druga.

( Kurir.rs / Daily mail / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track