KONCERT TENORA: Andrea Bočeli večeras u Kombank Areni

KONCERT TENORA: Andrea Bočeli večeras u Kombank Areni

Pop kultura -
Bočeli će na sceni imati podršku 145 pevača akademskog hora "Obilić", 69 muzičara simfonijskog orkestra "Camerata Serbica", soprana Paole Sangvineti, ženskog vokalnog kvarteta DIV4S i gitarskog dua CARisMA

BEOGRAD - Jedan od najpopularnijih tenora na svetu Andrea Bočeli nastupiće večeras u Kombank Areni sa brojnim gostima na jednoj od najvećih bina ikada postavljenih u Kombank Areni, dimenzija 19 sa 17 metara.

Bočeli će na sceni imati podršku 145 pevača akademskog hora "Obilić", 69 muzičara simfonijskog orkestra "Camerata Serbica", soprana Paole Sangvineti, ženskog vokalnog kvarteta DIV4S i gitarskog dua CARisMA.

Muzički spektakl odvijaće se pod dirigentskom upravom Marsela Rote. Program će trajati dva sata i deset minuta sa pauzom od 20 minuta.

Bočeli će pevati arije iz opera Verdija, Pučinija, Gunoa, napolitanske pesme i popularne romanse, pop klasike sa najnovijeg albuma "Pasione".

Već dve decenije u samom vrhu, Bočeli nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, objavio je više od 30 albuma koji su rasprodati u 75 miliona primeraka a albumom "Romanza" srušio je sve rekorde prodaje.

Slavni italijanski tenor gostovao je u Beogradu 2005. kada je brojnu publiku oduševio posvećenim pevanjem, neobičnim mirom i blagim, setnim ponašanjem na sceni.

Slepi pevač iz Toskane, lepe, stasite figure i kristalno jasnog glasa, pleni publiku na svim meridijanima od kako se pojavio na festivalu u San Remu 1994. godine kada je počeo njegov vrtoglavi uspeh.

Njegovo ime je u Ginisovoj knjizi rekorda za najprodavanije albume na američkoj listi klasičnih muzičkih izdanja, a 2010. dobio je i zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track