ROK STENA: Žika Jelić odlično posle strujnog udara!

ROK STENA: Žika Jelić odlično posle strujnog udara!

Pop kultura -
Njegov brat Dragi istrgao mu je mikrofon iz ruke, a drugi gitarista Pera Jelić gitaru. Okrenuli su ga na bok i pokušali da mu izvade jezik, da prodiše, ispričala je ćerka Tamara

Bas gitarista "JU grupe" Žika Jelić (70) odlično se oseća nakon što ga je u sredu uveče, na početku koncerta u Foči, udarila struja. Žikina ćerka Tamara Jelić potvrdila je da joj se odac odlično oseća.

Nesreća se dogodila u Gradskoj dvorani u Foči, pred više od hiljadu ljudi, kada je Žika Jelić hteo da pozdravi publiku. Priključio se na pojačalo, jednom rukom je držao gitaru, a drugom je uhvatio mikrofon.

"Tako je zatvorio strujno kolo i srušio se bez svesti", rekla je Tamara Jelić.

"Njegov brat Dragi, pevač i gitarista "JU grupe", istrgao mu je mikrofon iz ruke, a drugi gitarista Pera Jelić, inače Žikin bratanac, gitaru. Morali su brzo da reaguju, jer je strujno kolo bilo u gitari. Okrenuli su ga na bok i pokušali da mu izvade jezik, da prodiše, ispričala je Tamara.

Srećom, na koncertu je bilo mnogo doktora, među kojima i gospođa Maja, koja je povela sina da čuje najstarije srpske rokere. Upravo je dete primetilo da muzičaru nije dobro i reklo majci da mu pomogne.

"Žika nije disao, pa ga je jedan od doktora udario po grudima. Tek tada se osvestio i hitno je prebačen u fočansku bolnicu na odeljenje intenzivne nege. Prespavao je i u četvrtak se vratio kući", objašnjava Tamara i dodaje da su lekari u fočanskoj bolnici posle analiza rekli njenom ocu da je čovek stena i da će ih sve nadživeti.

Pretpostavlja se da je strujni udar izazvao kratak spoj zbog probijanja mrežnog napona na instrumente. Žikina ćerka naglašava da ovo mora da bude opomena za sve mlade muzičare koji mogu da stradaju zbog toga što ne postoji uzemljenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track