VOZIO PIJAN: Počelo suđenje Žeraru Depardijeu u Parizu!
Foto: Reuters

Glumac u problemu

VOZIO PIJAN: Počelo suđenje Žeraru Depardijeu u Parizu!

Pop kultura -
Sud u Parizu počeo je danas suđenje francuskom glumcu Žeraru Depardijeu za vožnju u pijanom stanju u odsustvu optuženog koji se nalazi na snimanju novog filma u Čečeniji

PARIZ - Sud u Parizu počeo je danas suđenje francuskom glumcu Žeraru Depardijeu za vožnju u pijanom stanju u odsustvu optuženog koji se nalazi na snimanju novog filma u Čečeniji.

Depardijea je na sudu predstavljao njegov branilac koji je naveo da je trenutno prebivalište glumca u Belgiji i da zbog toga nije u obavezi da dođe na sud. Glumac (64) dobio je u januaru rusko državljanstvo pošto je podneo zahtev za državljantrsvo u Belgiji.

Suđenje je bilo predviđeno da počne u decembru i očekivalo se prisustvo glumca koji bi izjavio da se oseća krivim za delo koje mu se pripisuje. Advokat je danas rekao da je Depardije na snimanju filma Abela Ferara o aferi Sofitel i da glumac igra ulogu bivšeg predsednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana.

Kod Depardijea, koji je 29. novembra 2012. godine bio žrtva nesreće skutera na putu, otkriveno je da je bio u pijanom stanju. Imao je 1,8 promila alkohola u krvi, dok je u Francuskoj dozvoljeno 0,5 promila. Glumcu, koji je napustio zemlju zbog poreskih pitanja, može dobiti kaznu do 4.500 evra i zatvorsku kaznu do dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track