LISTA ZAHTEVA ZA GLUMICE: Gole grudi i zadnjice već na audiciji

Ne skidajte se po svaku cenu

LISTA ZAHTEVA ZA GLUMICE: Gole grudi i zadnjice već na audiciji

Pop kultura -
Sve veći broj glumica se već na početku karijere susreće sa zahtevom da se razgoliti, a mnoge od njih nisu svesne da će provokativne scene na internetu ostati još dugo nakon prikazivanja filma ili serije

Udruženje glumaca "Equity" (pravičnost) skrenulo je pažnju na činjenicu da je sve veći broj mladih glumica pod pritiskom da snima golišave scene. Neki reditelji žele da vide gole grudi i zadnjice već na audicijama, kako bi ubrzali izbor.Sve veći broj glumica se već na početku karijere susreće sa zahtevom da se razgoliti, a mnoge od njih nisu svesne da će provokativne scene na internetu ostati još dugo nakon prikazivanja filma ili serije.

Kao primere pritiska na glumice da pokažu svoje atribute pred kamerama, udruženje "Equity" navodi serije "Igra prestola" i "Tjudori", koje obiluju golišavim scenama. Članica udruženja Elenor Dirli savetuje mlađim koleginicama da odbijaju angažmane koji od njih zahtevaju skidanje.

"Kada ste mlada glumica, pa i glumac, mnogi reditelji će od vas tražiti da se pojavite goli", upozorava ona. Britanski blog "Professionally Resting" sastavio je listu zahteva koje su reditelji novijih ostvarenja postavili glumicama. Tako jedan od njih glasi: "Glumica mora da se slaže sa zahtevima da razgoliti grudi". Pojedini reditelji idu korak dalje, pa u želji da uštede vreme, traže od kandidatkinja da se skinu već na audiciji.

Na blogu se takođe navodi da bi velike produkcije, poput "Igre prestola", trebalo da preuzmu odgovornost za zabrinjavajući trend.

"U pitanju je odlična serija, ali nemoguće je odgledati epizodu, a da do kraja broj otkrivenih bradavica ne postane dvocifren", navode autori bloga. Zvezda serije Emilija Klark nedavno je odbila da snima golišave scene, rekavši da želi da je ljudi pamte po talentu, a ne po grudima.

Članica udruženja "Equity" Karina Kornel upozorava da mlade glumice lako mogu postati žrtve prevare.

"Danas svako ko ima smartfon naziva sebe rediteljem i producentom, smatrajući da mu to daje za pravo da održi audiciju za provokativnu ulogu u svojoj kući".

Glumica Greta Skaki, koja je i sama snimila bezbroj golišavih scena, slaže se da treba biti oprezan.

"Niko ne treba da se skida već na audiciji za ulogu. Kada dobijete predlog za snimanje takvih scena, prvo razmislite da li verujete u viziju reditelja i koja je svrha svlačenja" rekla je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=oHfrWfzEtJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track