BRUTALNI SPEKTAKL: Slejer večeras u Beogradu

Kombank arena

BRUTALNI SPEKTAKL: Slejer večeras u Beogradu

Pop kultura -
"Slejer" u Beograd dolazi prvi put i to u postavci koju čine Tom Araja, Keri King, Pol Bostaf i Geri Hol

BEOGRAD - Jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice "Slejer" održaće koncert večeras u Kombank areni.

"Slejer" u Beograd dolazi prvi put i to u postavci koju čine Tom Araja, Keri King, Pol Bostaf i Geri Holt, a kao predgrupa nastupiće "Newsted" - bend bivšeg basiste "Metallice", Džejsona Njusteda. Njihova ovogodišnja turneja broji 35 datuma među kojima se nalazi veliki broj glavnih letnjih festival u Evropi i Južnoj Americi, u periodu od juna do oktobra.

Od samog početka, 1981. godine, kada je osnovan, "Slejer" u svojim pesmama skreće pažnju na previranja i zastranjivanja u društvu, otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bendova u svetu i jedan je od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa, zbog čega imaju veliki broj fanova.Nedavno ih je poznati magazin "Kerrang" nagradio u kategoriji "Legende".

Među nagrađenima su se našli i "Iron Maiden" (u kategoriji "Inspiracija"), "Venom" ("Ikone" kategorija) i "Pantera" ("Hall of Fame" kategorija).Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina "Revolver", "SPIN" i "Metal Hammer" proglasili su "Slayer" za "Best Live Band".Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po ceni od 2.200 dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=CUDWLp1yIWw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track