Fejsbuk smanjuje zadovoljstvo sopstvenim životom?

Nova istraživanja dokazala

Fejsbuk smanjuje zadovoljstvo sopstvenim životom?

Pop kultura -
Rezultati israživanja sprovedenih na studentima su jasno pokazali da što su više koristili Fejsbuk, to im se i više smanjivalo zadovoljstvo sopstvenim životom

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Mičigenu naučno je potvrdilo kako prečesto korišćenje "Fejsbuka" može da izazove depresiju. Tačnije, to izazivaju slike srećnih parova, putovanja, vesti o napredovanju u karijeri itd.

U svetu u kojem društvene mreže postaju bitnije od pravog života, nikad dosta upozorenja o tome koliko nam preterano korišćenje njima može štetiti.

Istraživanje je sprovedeno na studentima u trajanju od dve nedelje, o tome koliko vremena provode na spomenutoj društvenoj mreži i kako se osećaju nakon toga. Rezultati su jasno pokazali da što su se više koristili njome, to im se i više smanjivalo zadovoljstvo sopstvenim životom.

Iako je odavno poznato da ljudi na svojim profilima objavljuju samo one dobre stvari koje im se događaju, iako to ne mora nužno da bude tako (a najčešće i nije), naizgled "savršeni" život prijatelja podstiče omalovažavanje svog života. Dok "Fjesbuk" svakako ima i pozitivne strane, kao što je održavanje kontakata s različitim ljudima, svakim je danom sve više onih negativnih, koje ponekad mogu da koštaju malo previše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track