Kluni odbio da kaže da li podržava raketne napade SAD na Siriju

Suzdržan

Kluni odbio da kaže da li podržava raketne napade SAD na Siriju

Pop kultura -
Na konferenciji za štampu povodom svog novog filma "Gravitacija", holivudski glumac nije želeo da odgovori da li podržava raketne napade SAD na Siriju

Glumac Džordž Kluni na konferenciji za štampu na Filmskom festivalu u Veneciji, povodom filma "Gravitacija" u kome igra astronauta, otkrio je nove detalje o špijunskom satelitu iznad Sudana koji on finansira i koji špijunira sudanskog diktatora Omara al Bašira.

Kluni je na konferenciji odbio da odgovori na pitanje novinara da li podržava ideju o raketnim napadima SAD na Siriju i nastavio da priča o svom novom filmu.

"Imam satelit u oblastima gde ima mnogo nasilja, zato što želimo da pratimo užase koji se tamo događaju i zato što nam je bitno ne samo da krivci odgovaraju, već i da bude sve teže da se takve akcije sprovode bez posledica. Mislimo da je (satelit) neverovatno uspešan, budući da se napadi sada događaju samo noću ili kada je oblačno", rekao je Kluni.

Kluni je dodao da će satelit zbog nove diktatorove taktike biti “prebačen na infracrveni modus”, tako da će nasilne akcije biti vidljive čak i kada je mračno ili oblačno. "Naše je da probamo da bacimo svetlo na ta mesta. Ako imalo pomogne, vredeće", rekao je Kluni.

U pratnji partnerke u filmu Sandre Bulok i reditelja Alfonsa Kuarona, Kluni je govorio o svojoj ulozi astronauta napuštenog u svemiru koji se bori za život. On je rekao da se u životu suočavao sa nevoljama, ali nikada tako ekstremnim kao astronauti.

"Često se zateknem na mestima u Južnom Sudanu koja su znatno opasnija nego što sam pretpostavljao. Ali prija mi malo neprilika u životu. Mislim da je to dobar test. Zaista je lako biti dobar u nečemu ili biti smiren kada je sve u redu. Karakter možete najbolje da testirate kada vidite kako se ta osoba nosi sa problemima kada joj je život težak. Znam ljude koji to vrlo dobro rade", ispričao je Kluni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track