Zašto Srbija nema uspeha na izborima lepote?

Godinama bez titule

Zašto Srbija nema uspeha na izborima lepote?

Pop kultura -
Koja će biti proglašena za najlepšu, to je stvar žirija. Na nama je da misicu pripremimo i podstaknemo je da bude što bolji ambasador lepote svoje zemlje. Poznato je da stranci i dalje mešaju Srbiju sa Sibirom i ne shvataju o kojoj državi je reč, rekli su iz kompanije Miss Yu

Mis Srbije Aleksandra Doknić trenutno je prva na onlajn glasanju, a ako pobedi, direktno će se plasirati u top 10 na Izboru za mis sveta, što će biti najbolji plasman Srbije u poslednjih 12 godina.

Ona je zasad osvojila blizu 200.000 glasova na Fejsbuku, a odmah iza nje je predstavnica Filipina Megan Jang.“Ove godine će se mis interneta po prvi put direktno plasirati u najlepših 10 na takmičenju za mis sveta.

"Smatramo da je Aleksandra već pobednica, jer u Srbiji živi sedam miliona ljudi, dok je broj stanovnika drugih zemalja mnogo veći", kažu iz kompanije "Miss YU".

Prethodnice šarmantne Požarevljanke loše su prošle na svetskim takmičenjima. Naime, u proteklih 10 godina sve srpske misice završavale su bez plasmana, sa izuzetkom Milice Tepavac, koja je 2011. zauzela 23. mesto.

"Koja će biti proglašena za najlepšu, to je stvar žirija. Na nama je da misicu pripremimo i podstaknemo je da bude što bolji ambasador lepote svoje zemlje. Poznato je da stranci i dalje mešaju Srbiju sa Sibirom i ne shvataju o kojoj državi je reč sve dok se ne pomene Jugoslavija", ističu iz "Miss YU".

Aleksandra Doknić se, inače, na ostrvu Bali u Indoneziji uveliko priprema za Izbor za mis sveta. Tamo se održavaju razna takmičenja – u pevanju, plesu, sportskim aktivnostima… Srpska misica je odnela pobedu na odbojkaškom turniru gde je igrala u ekipi sa lepoticama iz Gvatemale, Nemačke, Gvineje i Crne Gore. Takođe je pokazala svoju umetničku stranu, a crtež sebe na pisti poklonila je organizatorima.

Miss-Srbije-Bojana-Lečić 2012 – bez plasmana

Bojana Lečić je na Izbor za mis sveta otišla bez održavanja javne ceremonije u Srbiji. Kako za to nije bilo vremena, odabrana je da predstavlja našu zemlju kao prva pratilja iz prethodne godine. Studentkinja FON-a iz Nove Varoši, posvećena humanitarnom radu, nije uspela da postigne nikakav plasman.

Novosađanka Milica Tepavac prekinula je osmogodišnji niz srpskih misica bez plasmana, zauzevši 23. mesto na takmičenju za mis sveta koje je održano 2011. godine u Londonu. Plavuša čiji je zaštitni znak kovrdžava kosa ušla je i u top pet na propratnom takmičenju “Beach Beauty”. Međutim, prema mišljenju članova žirija, bila je daleko od titule najlepše žene na svetu.

Milica Jelić- 2010 – bez plasmana

Milica Jelić nije uspela da impresionira sudije na internacionalnom izboru lepote 2010. godine. Beograđanka se sa takmičenja za mis sveta takođe vratila bez plasmana. Zahvaljujući tituli na lokalnom izboru, bila je zaštitno lice “Božen kozmetike” i dobila je stipendiju za studije. Njen san je da uspe na modnim pistama Pariza, Njujorka i Milana, a uključena je i u obaveze oko porodičnog restorana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track