Pusti, pusti modu

Pusti, pusti modu

Stil -
Donosimo vam spisak odevnih predmeta koji su prava katastrofa za vaše zdravlje

Ne budite žrtva mode!Da nekim ljudima nijedna cena nije previsoka za lepotu, svedoče brojne domaće i strane zvezde koje utegnute paradiraju i propagiraju najnovije modne trendove ne mareći previše za svoje zdravlje. Iako to nije nikakvo opravdanje, verovatno im to ulazi u opis posla. A šta je s velikim brojem devojaka i žena koje, noseći takvu garderobu, dovode svoje zdravlje u opasnost? Da li ste znali da nošenje određene odeće i modnih dodataka može biti opasno?

Steznik

Ovo je još jedan komad garderobe koji propagiraju holivudske zvezde. Ovaj omiljeni „pametni donji veš“ pritiska nerve i smanjuje dovod kiseonika u ćelije.

Visoke štikle

Osim ako niste poslednjih dvadeset godina živeli na drvetu, sigurno ste barem jednom čuli ili pročitali da nošenje štikli uzrokuje velike zdravstvene probleme. Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da većina žena nosi premale cipele s visokom petom, što može dovesti do još većeg broja neželjenih zdravstvenih posledica, među kojima su najgore frakture i uganuća gležnja. Ne smete zaboraviti da potpetice koje su više od pet centimetara izazivaju i pojavu čukljeva.

Stegnute kravate i uske košuljeIstraživanje pokazuje da se neverovatnih 67 odsto muškaraca raskopčava u kancelariji (kad ostanu sami) jer nose suviše uske košulje sa tesnim okovratnicima i kravatama, koji mogu da smanje dotok krvi u mozak, da ograniče pokretljivost vrata i povećaju mišićnu napetost u leđima i ramenima. A pošto se kravate retko peru, njima se lako prenose infekcije.

JapankeIako biste mogli pomisliti da su zbog ravnog đona ipak manje štetne od štikli, naučnici tvrde da su „japanke“ zapravo još gora i opasnija obuća. Na Univerzitetu u Obernu sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo kako hodanje u „japankama“ dovodi do grčeva, bola u stopalima i listovima, problema s kukovima i trajnih promena u hodu.Teške torbeNošenje previše teške torbe uvek na istom ramenu krivi leđa na samo jednu stranu. Stručnjaci preporučuju da nikada ne biste smeli da nosite tašnu čija težina iznosi pet odsto vaše telesne mase.Uske farmerkeOvakve pantalone nose se kao druga koža. Istraživanje na Univerzitetu u Indijani pokazalo je kako često nošenje takvih pantalona izaziva probleme s varenjem, a internisti tvrde da su takođe odgovorne za bol u leđima, gljivične infekcije kod žena i retku pojavu koja se zove lipoatrofija semicirkularis, za koju su karakteristične horizontalne lezije oko butina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track