Fejsbuk izbačen sa Evrosonga?
Foto: Youtube

Svi izvođači Evrovizije

Fejsbuk izbačen sa Evrosonga?

Stil -
Javnom servisu San Marina (SMRTV) dat je rok do 22. marta da promeni određene reči u pesmi "Fejsbuk" ili da ponudi drugu pesmu, a ukoliko se to ne dogodi biće diskvalifikovan.

BAKU - Poznata su sva imena izvođača i nazivi pesama koje će takmičari iz 42 zemlje krajem maja predstaviti na 57. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Azerbejdžani.

Na evrovizijsku scenu se ponovo vratila Crna Gora nakon poslednjeg nastupa 2009. godine, a od takmičenja su odustale Poljska i Jermenija.

Zbog finansijskih poteškoća na Evrosongu neće učestvovati ni Češka, Andora i Monako.

Srbiju će ove godine predstavljati Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stvar", koji već ima evrovizijsko iskustvo od 2004. godine iz Istanbula, kada je sa pesmom "Lane moje", predstavljajući tadašnju Srbiju i Crnu Goru, osvojio drugo mesto.

Rona Nišliu, rođena u Kosovskoj Mitrovici, pevaće za Albaniju baladu "Suus", Belgiju će sa pesmom "Da li bi ste?" predstavljati Iris, a Finsku Pernila Karlson sa numerom "Kada sklopim oči".

U prvom polufinalu pesmu "Afrodizijak" za Grčku će otpevati Elefterija Elefteriju, Greta Saloume i Jounsi sa pesmom "Seti me se" pevaće za Island, za Letoniju nastupa Anmari sa numerom "Lepa pesma", a Rambo Amadeus takmičiće se za Crnu Goru sa pesmom "Euro Neuro".

Sastav Mandinga predstavnici su Rumunije sa pesmom "Zaleilah", a Sin puls će pesmu "Nesalomiv" pevati za Švajcarsku, dok će za Austriju nastupiti Trekšitaz sa pesmom "Tresi svojom zadnjicom".

Mlada pevačica Ivi Adamu predstavnica je Kipra koja će otpevati "La La Ljubav", "Potreban je neko poznatiji" naziv je pesme koju će za Dansku izvesti predstavnica te zemlje Soluna Samaj, a "Zvuci naših srca" naziv je pesme Mađarskih predstavnika sastava Kompakt disko.

Po drugi put na Evroviziji nastupaju i Irski predstavnici Džedvard ovoga puta sa pesmom "Vodena linija". Pesmu "Vreme" izvešće Izraelski sastav Izabo, Moldavija će se predstaviti sa tradicionalnom pesmom "Violinista" koju će otpevati Paša Parfenija.

Veliku pažnju svojom nastupom već su privukle ruske predstavnice Buranovske babuške koje će otpevati pesmu "Zabava za sve".

Druge polufinalne večeri nastupaju predstavnici Belorusije Litsound sa pesmom "Mi smo heroji", Bugarske Sofi Marinova koja će otpevati "Ljubav bez granica", Kaliopi Bukle za Makedoniju i pesma "Crno i belo".

Ove godine za Maltu će pesmu "Ovo je noć" pevati Kurt Kaleja, Holandiju Džoan Frank numeru "Ti i ja", Portugaliju Filipa Sousa"Moj život", Ukrajinu Gajtana "Budi moj gost", Bosnu i Hercegovinu Maya Sar koja će izvesti baladu "Korake ti znam".

Predstavnica Hrvatske je Nina Badrić koja će otpevati pesmu "Nebo", pesmu "Slušaj" za Estoniju će pevati Ot Lepland, dok će predstavnik Gruzije biti Anri Johadže koji će se takmičiti sa numerom "Ja sam džoker".

"Ljubav je slepa" naziv je pesme koju će otpevati za Litvaniju Donatas Montvidas, predstavnik Norveške je Todži sa pesmom "Ostani", Slovačke Maks Džejson Mai "Ne zatvaraj oči", Slovenije Eva Boto i pesma "Verujem", Švedske Loren koja će izvesti pesmu "Euforija", a za Tursku će se sa pesmom "Vrati mi ljubav" takmičiti Džon Bonomo.

Direktno u finalu nastupaju predstavnica Azerbejdžana Sabina Babajeva sa pesmom "Kada muzika utihne", Francuske Angun i pesma "Ti i ja", Roman Lob i "Stanje mirovanja" za Nemačku.

Predstavnica Italije je Nina Cili sa pesmom "Ljubav je žensko", Pastora Soler koja će za Španiju otpevati numeru "Ostani uz mene", a posle dužeg iščekivanja potvrđeno je da će predstavnik Velike Britanije Engelbert Hamperdink otpevati pesmu pod nazivom "Ljubav će vas osloboditi".

Referentna grupa "Pesme Evrovizije" uputila je upozorenje San Marinu da je pesmom "Fejsbuk" prekršio pravilnik takmičenja.

Javnom servisu San Marina (SMRTV) dat je rok do 22. marta da promeni određene reči u pesmi ili da ponudi drugu pesmu, a ukoliko se to ne dogodi biće diskvalifikovan.

Referentna grupa Pesme Evrovizije je utvrdila da pesma San Marina sadrži komercijalne poruke i kao takva ne može biti predstavljena na takmičenju.

Prvo polufinale 57. Evrovizije biće održano 22. maja, drugo dva dana kasnije, a finale 26. maja sa početkom u 21 sat po srednjoevropskom vremenu.

Obe večeri u polufinalima nastupaju predstavnici iz po 18 zemalja, a u finale će se plasirati po njih 10 i priključiti direktnim finalistima domaćinu Azerbejdžani i zemljama Velike petorke - Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji.

Publika će putem televoting sistem glasati kao pre 2010. godina, tek nakon što svi izvođači završe nastup.

Pored zemalja iz prvog polufinala pravo da glasaju imaće i Azerbejdžan, Italija i Španija, a druge polufinalne večeri glasaće Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

O najboljima će i dalje odlučivati publika i stručni žiri u odnosu 50:50. Pobedu Azerbejdžanu i mogućnost da budu domaćini, prošle godine omogućili su Eldar i Nigar sa pesmom "Running Scared".

http://www.youtube.com/watch?v=0kQBEzzFRBs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track