Lepota iz frižidera

Ne bacajte pare na skupe proizvode

Lepota iz frižidera

Stil -
Dolazak proleća budi nas iz zimske letargije, pa se više pazi i na izgled. Donosimo vam nekoliko korisnih saveta da bi vam koža bila zdrava i lepa
Uštedite na kozmetici!
Voće i povrće savršeno su sredstvo za pripremanje raznih maski i losiona za lice i vrat. Što su bolje usitnjeni, bolje će se iskoristiti. Ostatak maske možete čuvati u frižideru, ali svakako ga treba iskoristiti u sledećih nedelju dana. Smesu obavezno nanositi na očišćenu kožu, ali izostaviti područja oko očiju i usana.
Holivudska maska za lice
Dve kašike kukuruznog brašna pomešajte s belancetom, pa se sve dobro umutite. Smesu nanesite na kožu i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Osušenu masu skinite mokrom gazom ili sunđerom. Lice zatim prvo operite mlakom vodom, a nakon toga isperite hladnom. Ova maska čisti, osvežava i matira kožu.
Recept protiv podočnjaka
Svež, hladan i na kolutove isečen krompir stavite u gazu, pa je stavite na područje ispod očiju da stoji 15 do 20 minuta. Nakon toga se umijte i nanesite hidratantnu kremu.

Banana protiv bora

Banana je voće koje sadrži antioksidanse i vitamine koji obnavljaju kožu i deluju protiv bora.
One su prirodno antibakterijsko sredstvo i zato se koriste za uklanjanje mrlja s lica. Oni koji imaju osetljivu kožu mogu da umasiraju bananu kao piling.
Antioksidansi i vitamini iz nje korisni su u borbi protiv bora i obnavljaju kolagen u koži.
Losion od krastavca za suvu kožu
Ogulite i narendajte jedan svež krastavac. Procedite ga kroz gazu, dobijenu tečnost pomešajte sa 60 ml soka od šargarepe i 30 ml ulja od badema, pa pre svakog nanošenja promešajte i nanesite vatom na dobro očišćenu kožu.
Spas za masnu kožu
Jogurt pomešan s morskom solju dobro je sredstvo za lečenje prekomernog lučenja sebuma, ali tek nakon što se so istopi u jogurtu i nanese na lice. Ostavite ga na licu desetak minuta, isperite toplom vodom ili, još bolje, kamilicom.
Kruška za sveže lice
Izgnječite jednu veliku krušku, dodajte joj dve kašike limunovog soka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite je na čisto lice i ostavite da deluje 10 minuta, pa isperite i nanesite hidratantnu kremu.
Maska s jagodama
Jagode izgnječite i pomešajte s jednom kašikom pavlake. Smesu nanesite na dobro očišćenu kožu lica, ostavite da deluje oko 20 minuta, a zatim je isperite. Ovaj postupak posebno prija suvoj i otpornoj koži koja ima dosta kapilara, jer je hrani, osvežava i zateže.
Maska od tikvica
Tikvicu sitno nasečenu na kolutove stavite na lice i vrat i ostavite je 20 minuta. Kožu potom dobro umijte nekuvanim mlekom. To je odlična maska za suvu kožu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja