Kluni sakupio 15 miliona dolara za Obamu
Foto: REUTERS

Kluni sakupio 15 miliona dolara za Obamu

Stil -
Sakupili smo puno novca, jer svi vole Džordža", rekao je u šali Obama obraćajući se zvanicama

LOS ANĐELES - Na donatorskoj gala večeri u organizaciji glumca Džordža Klunija američki predsednik i kandidat demokrata Barak Obama sinoć uspeo je da sakupi 15 miliona dolara za svoju kampanju.

"Sakupili smo puno novca, jer svi vole Džordža", rekao je u šali Obama obraćajući se zvanicama. Oko 150 donatora Demokratske stranke, među kojima brojne holivudske zvezde, prisustvovale su gala večeri koju je Kluni organizovao u bašti svoje vile u Holivudu.

"Ljudi me vole, ali obožavaju Džordža Klunija", dodao je Obama. Među zvanicama su primećeni Džek Blek, Bili Kristal, Salma Hajek, Tobi Megvajer, Barbra Strejsend, modna kreatorka Dajan Von Furstenberg.

Obama se tokom večeri osvrnuo i na svoju izjavu o tome da podržava homosekusualne brakove, koja je imala veliki ođek ne samo u SAD već i u svetu.

"Istina je da je to logičan nastavak onoga što predstavljaju SAD. Mi smo država koja svakoga prihvata, prema svakom se pravedno odnosi. Da li će nas to učiniti jačim? Mislim da hoće i u tome i jeste stvar", rekao je kandidat demokrata na predsedničkim izborima 6. novembra. Istovremeno, Mit Romni koji će po svemu sudeći biti Obamin republikanski protivkandidat na izborima uputio je juče izvinjenje svima koji su možda povređeni njegovim, kako je naveo, "neslanim šalama tokom srednje škole".

List Vašington post (The Washington Post) objavio je u svom izdanju od četvrtka da je Mit Romni, tada gimnazijalac, svom školskom drugu Džonu Loberu tokom srednje škole isekao blajhanu kosu. Vašingtonski list je sugerisao da je Romni to radio zato što je Lober homoseksualac. Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji Romni je rekao da je učestvao u neslanim šalama, priznajući da su neke od njih bile "preterane".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track