Karte od 790 dinara za Džajlsa Petersona u prodaji

Centar Sava

Karte od 790 dinara za Džajlsa Petersona u prodaji

Stil -
Jedan od najslavnijih di-džejeva u svetu Džajls Peterson održaće svoj 10. koncert u Beogradu, 22. juna u bašti Sava centra

BEOGRAD - Jedan od najslavnijih di-džejeva u svetu Džajls Peterson (Gilles Peterson) održaće svoj 10. koncert u Beogradu, 22. juna u bašti Sava centra, a ograničen broj ulaznica je u pretprodaji po ceni od 790 dinara, saopštio je organizator Dom omladine Beograd.

Ovim nastupom, kako je navedeno, proslaviće i pokretanje nove ekskluzivne emisije na Radiju BBC 6.Uz podršku domaćih di-džejeva - već poznatog Đ Brku i nove nade Đ Gras šopera (Grašhoper), Peterson će ponovo predstaviti svoj jedinstven plesni i muzički svet.

Njegova mešavina hausa, soula, džeza, fanka, ritm i bluza, protiče uvek u brzom ritmu i uz šarmantne najave i ođave, kroz koje Peterson kreira dobru atmosferu, zabavlja, ali i edukuje publiku.

Peterson i njegovo jedinstveno muzičko stvaralaštvo očarali su svet odavno posredstvom emisije "Worldwide" koja se prenosi širom sveta.

Njegova nova, tročasovna autorska emisija subotom na BBC 6, koja je počela da se emituje u aprilu ove godine, ponovo pokazuje Petersonovu neverovatnu sposobnost da predviđa nove trendove u plesnoj muzici, da upoznaje publiku sa muzičarima i producentima koji stoje iza nje, kao i da otkriva zaboravljene klasike.

Njegova mala, ali značajna izdavačka kuća "Brownswood" deo je istog plana, kao i festivali koje organizuje pozivajući umetnike predstavljene u emisijama - prvi se održava na francuskoj rivijeri, a drugi na Dalekom istoku.

Saradnje, miksevi, kompilacije, dokumentarni filmovi o savremenoj sceni Brazila i Kube, obeležile su nekoliko poslednjih godina njegovog rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja