Večera sa Klunijem 15.000 dolara

Sakuplja pare za Obamu

Večera sa Klunijem 15.000 dolara

Stil -
Slikanje sa slavnim glumcem košta 5.000 dolara

ŽENEVA - Američki glumac Džordž Kluni doputovaće danas u Ženevu da bude domaćin na donatorskoj večeri i prijemu za prikupljanje sredstava za izbornu kampanju predsednika SAD Baraka Obame. Kluni je na donatorskoj večeri organizovanoj u njegovoj kući u Los Anđelesu u maju prikupio 15 miliona dolara za Obamu, koji se kandiduje za drugi predsednički mandat.

Organizatori očekuju da će u Ženevi prikupiti skromnijih 500.000 dolara od američkih donatora, od kojih će mnogi doputovati u Ženevu iz raznih delova sveta da bi prisustvovali današnjem skupu.

Sponzor ovog događaja, organizacija Amerikanci u inostranstvu za Obamu (Americans Abroad for Obama) saopštila je na svom vebsajtu da gosti plaćaju 15.000 dolara po osobi za večeru sa Klunijem, 5.000 dolara za slikanje sa njim i 1.000 dolara da prisustvuju prijemu pre večere. Očekuje se da će oko 30 ljudi prisustvovati večeri, a njih oko 100 prijemu. U organizaciji ovog donatorskog skupa učestvuju još i američki advokat Čarls Adams Junior, koji zivi u Ženevi, i Metju Barzun šef finansijskog dela Obamine kampanje. Američki predsednički izbori održavaju se 6. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track