Joko Ono: Nisam kriva za raspad Bitlsa

O razlozima raspada

Joko Ono: Nisam kriva za raspad Bitlsa

Stil -
Pol je bio jedini koji je pokušavao da Bitlse održi na okupu, navela je Ono, dodajući da su Bitlsi ostalima sve više ličili na Polov bend

NJUJORK - Nakon Pola Makartnija, koji je o tome govorio pre nekoliko meseci, udovica Džona Lenona Joko Ono iznela je svoju verziju raspada Bitlsa navodeći da su do njega dovele tenzije među članovima legendarne grupe.

Naime, među brojnim intervjuima tokom 1987. godine, a koji su nedavno objavljeni, nalazi se i onaj u kojem Joko Ono objašnjava razloge koji su doveli do razilaženja Bitlsa.U intervjuu koji je pre 25 godina dala magazinu Rolingston, Ono, kao i Makartni u nedavnom razgovoru, navodi da su tenzije između članova grupe dovele do njihovog definitivnog razilaženja.

Ono je kazala da ona nije kriva za raspad grupe, iako je, kako kaže, Lenonu "otvorila nove horizonte", dajući mu želju da se otisne sam.

Nakon Bitlmanije 60-ih godina, Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star su se uželeli slobode.Prvi je Star izrazio želju da napusti bend, a odmah potom i Harison, a na kraju i sam Lenon, kaže Ono.

"Pol je bio jedini koji je pokušavao da Bitlse održi na okupu", navela je ona, dodajući da su Bitlsi ostalima sve više ličili na "Polov bend".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track