LUDI UMETNICI: Muzika od pada ptičjeg izmeta!

Kreativnost na izmaku

LUDI UMETNICI: Muzika od pada ptičjeg izmeta!

Stil -
Neobična kompozicija nastala je tako što je na ogromne notne papire, koje je britanska umetnica Keri Morison postavila u nekoliko parkova u Liverpulu, padao ptičiji izmet

LONDON - Muzičko delo "komponovano" posredstvom ptičijeg izmeta uskoro će dobiti svoje premijerno izveđenje. Kako prenosi BBC, ova neobična kompozicija nastala je tako što je na ogromne notne papire, koje je britanska umetnica Keri Morison postavila u nekoliko parkova u Liverpulu, padao ptičiji izmet.

Kompozitor Džon Hering je ove nasumično ispisane note povezao u 20-minutnu kompoziciju pod naslovom "Bird Sheet Music" koja će premijerno biti izvedena u Tejt umetničkoj galeriji u Liverpulu. Morison je kazala da neobična kompozicija, u koju su ubačeni i ptičiji poj i šumovi parkova, ukazuje na značajnu ulogu ovih ptica u ekosistemu grada.

"Ispuštanjem izmeta, one rasejavaju semenke i obogaćuju zemlju prirodnim đubrivom", navela je ona, dodajući da ljudi o tome retko razmišljaju. "Oni uglavnom gledaju na ptičiji izmet kao na nešto prljavo i odvratno. A zapravo je to neophodan sastojak života na zemlji", objasnila je Morison.

http://www.youtube.com/watch?v=nQzNG4NknUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track