NABACITE KILOGRAME: Problem koji izjeda mršave

Nije lako

NABACITE KILOGRAME: Problem koji izjeda mršave

Stil -
Jedite samo 200 dodatnih kalorija na dan, ne preskačite obrok, vežbajte...

Iako problem s manjkom kilograma ima vrlo mali procenat ljudi koji žive u razvijenom svetu, oni koji od toga pate suočavaju se s frustracijama koje znaju da prate i medicinski problemi.

Hiperaktivna štitna žlezda i poremećaji koji onemogućavaju apsorpciju hranjivih stvari iz probave, kao što je Hronova bolest, mogu biti razlog preterane mršavosti.

Prvi korak u nabacivanju kilograma je da bi trebalo da posetite lekara.

Ako doktor utvrdi da ste zdravi, krenite da nabacujete kilograme na zdraviji način. Prežderavanje i malo kretanja nije put kojim treba da krenete.

Šta bi trebalo da preduzmete?

1. Jedite češće

Nemojte da dopustite da prođu tri ili četiri sata, a da nešto ne pojedete. Telu je neophodan neprestani priliv energije. Ako preskačete obroke ili dugo ne jedete, oduzimate mu potrebno gorivo. To rezultira oštećenjem nekih tkiva, kao što su mišići.

2. Počnite polako

Za početak jedite samo 200 dodatnih kalorija na dan.

3. Kalorične grickalice

Činite upravo suprotno od onih koji žele da smršave i za međuobroke jedite nutritivno bogate grickalice, kao što su orašasti plodovi, kikiriki - maslac, sir, suho voće i avokado.

4. Tečne kalorije

Još jedan dobar način za unošenje većeg broja kalorija je unositi ih u tečnom obliku. To ne znači da bi trebalo da pijete zaslađene sokove, nego nešto zdravo i hranjivo. Najbolje je da kod kuće napravite napitak od mleka, semenki lana, banane i drugog voća.

5. Vežbe

Vežbe snage poboljšavaju apetit, a telo će dobiti i na mišićnoj masi. Ako vežbate, konzumirajte dodatnih 250 do 500 kalorija na dan.

Šta god da radite, pobrinite se da unosite potrebne hranjive materije i kilograme nabacite postupno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track