Evo šta Šeron Stoun jede pa ima zmijsko telo!

Evo šta Šeron Stoun jede pa ima zmijsko telo!

Stil -
Svoju vitku liniju slavna glumica Šeron Stoun održava između ostalog i dijetom koja podrazumeva umerenost u ishrani

Holivudska zvezda Šeron Stoun pridržava se dijete Sugar Busters (isterivači šećera) koju je osmislio Lejton Stjuard u saradnji sa kardiologom, endokrinologom i gastroenterologom.

Ovu dijetu u suštini odlikuje umerenost. S obzirom na to da većina masnoća u našem telu nastaje iz šećera, ova dijeta se orijentiše na povrće bogato vlaknima i žitarice, što pozitivno deluje na metabolizam i zdravlje.

Ključ dugotrajnog gubitka kilograma leži u kontroli veličine porcije, što je ujedno važan deo ove dijete.

- Predlaže se puno povrća, voća i integralnih žitarica

- Naučite da pripremate zdravu hranu na najbolji način, na primer kuvajte na pari.

- Treba da izbacite šećere, a to se ne odnosi samo na čokoladu i keks, već i na hranu koja ima visoki glikemijski indeks, poput meda, piva, testenine ili krompira.

- Treba izbegavati obrađenu, a jesti više integralnu hranu.

- Trebalo bi da jedete nemasnu govedinu, piletinu, ribu i druge izvore nemasnih proteina, kao i određeno povrće poput mahunarki, zelene salate i tikvica.

- Izbegavajte hranu od belog brašna poput belog hleba, zatim kukuruz i kukuruzne pahuljice, krompir, šećer i proizvode sa dodatkom šećera, zaslađeni musli, gotovu hranu, zrele banane, suvo grožđe, ananas, repu, cveklu, peršun, med, sirupe, zašećerena pića i pivo.

- Ako imate jaku želju za slatkišima, uzmite nešto bez šećera ili sa veštačkim zaslađivačima.

- Da biste izbegli jo-jo efekat brzih dijeta i da vam se izgubljeni kilogrami nakon dijete ne bi brzo vratili a tkivo opustilo, unesite trajnije promene u svoj jelovnik. Potrudite se da često primenjujte metodu čišćenja organizma, a to znači da jedan dan jedete samo pirinač sa voćem ili povrćem. Možda to može da bude petak! – preporučuju stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track