NAJSMRTONOSNIJA MEDUZA NA SVETU: Ako vas ovo nevidljivo stvorenje ujede umrećete u agoniji
Foto: Wikipedia

Užasavajuće

NAJSMRTONOSNIJA MEDUZA NA SVETU: Ako vas ovo nevidljivo stvorenje ujede umrećete u agoniji

Zanimljivosti -

Sada kada je leto na vidiku, verovatno se pripremate za bar jednu avanturu na plaži. A svi znamo da more može biti mesto puno užasavajućih stvorenja, jedno od najzapaženijih je svakako meduza.

Iako meduze dolaze u različitim oblicima i veličinama, jačina njihovog otrova može varirati. Ipak, postoji jedna koje zaista treba da se plašimo - Irukanđi meduza.

Small as a pinhead, the Irukandji jellyfish is 1000 times more venomous than a tarantula. #FishFact

Posted by Jellyfish Restaurant on Saturday, December 7, 2013

Irukanđi je izuzezno mala meduza, ali je i najsmrtonosnija na svetu. Takođe, žrtva ne mora biti pored nje da bi je ubola jer ona može ispaliti otrov sa vrhova svojih bodlji.

Irukandji jellyfish: The Australian Resuscitation Council advises the following: Call for help (call for an ambulance...

Posted by Gladstone Region: Things to see and do on Saturday, January 9, 2016

Ako žrtvu pogodi jedna od ovih bodlji formira se Irukađi sindrom.

Did you know how small an Irukandji jellyfish is? See below, yep it's small. Tiny. Little. Iddypiddyteenyweeny. BUT it packs a punch!

Posted by Surf Life Saving Queensland on Thursday, April 4, 2013

Irukađi sindrom izaziva bolne grčeve u ekstremitetima, oštar bol u leđima i bubrezima, glavobolju, mučninu, uznemirenost, znojenje, povećanje krvnog pritiska i predosećanje propasti koja sledi posle nezgode koju određena osoba doživi. A svi ovi simptomi ne uključuju bol izazvan od same žaoke, koji je, prema istraživačima, veoma užasavajući.

Irukandji Jellyfish These tiny box jellyfish prove that big things can come in small packages. Found in the waters of...

Posted by General information on Tuesday, May 5, 2015

(Viralnova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track