Najnovije vesti

AKO STE ODRASLI 80-IH DOBRO SE SEĆATE NJEGOVOG ZARAZNOG OSMEHA: Svi smo ga obožavali, ali smo ime ovog PSA čitav život POGREŠNO ZVALI (VIDEO)
Foto: Pritnscreeen

RAZREŠENA DILEMA

AKO STE ODRASLI 80-IH DOBRO SE SEĆATE NJEGOVOG ZARAZNOG OSMEHA: Svi smo ga obožavali, ali smo ime ovog PSA čitav život POGREŠNO ZVALI (VIDEO)

Zanimljivosti

Svi ljubitelji dobrih starih crtanih filmova sigurno se sjećaju simpatičnog inspektora Draguljčeta.

Oko toga koliko nam je značio u detijstvu dileme nema, makar nama koji smo odrastali osamdesetih, ali oko njegovog pravog imena ima ih na pretek.

Zvali su ga i Dragoljupče, Ljupče Dragoljupče, Kuče Dragoljupče, a pas se zapravo zove Draguljče. To je zvaničan naziv crtaća!

foto: Pritnscreeen

Eto, ako ste i vi bili jedno od one dece koje je živelo u zabudi sve ovo vreme, žao nam je, jer znamo kako se osećate posle ovakvog značajnog saznanja.

Inače, Inspektor Draguljče, originalnog naziva “The Mumbly Cartoon Show”, jedno je od brojnih dela stvoreno u čuvenoj američkoj producentskoj kući “Hanna-Barbera”, a ovaj crtać prvi put je prikazan 1976. godine.

Postoji teorija o tome kako je lik Draguljčeta inspirisan TV likom inspektora Kolumba, Pitera Falka, pa zato njih dvojica imaju slična interesovanja i načine na koji govore i delaju, obojica nose kapute, i voze krntije od auta.

Kurir.rs/Blicžena/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...