UMETNIK ZALEPIO BANANU ZA ZID I PRODAO JE ZA 120.000$! Onda je njegov kolega POJEO! Reagovalo i OBEZBEĐENJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

HIT SNIMAK

UMETNIK ZALEPIO BANANU ZA ZID I PRODAO JE ZA 120.000$! Onda je njegov kolega POJEO! Reagovalo i OBEZBEĐENJE (VIDEO)

Zanimljivosti -

David Datuna, umetnik i performer iz Njujorka pojeo je bananu od 120 hiljada dolara na sajmu umetnina Art Basel u galeriji Perrotin u Majami biču u subotu.

On je od voća, odnosno umetničkog djela koje je nedavno prodato, napravio poslednju večeru. Umetničko delo Maurisija Katelana (banana zalepljena trakom na zid) je skinuo i pojeo ga, a sve je snimila kamera.

Banana je kupljena u supermarketu u Majamiju i zalepljena je parčetom sive selotejp trake.

Osnivač galerije Emanuel Perotin rekao je za CNN da su banane simbol globalne trgovine, kao i da se često koriste za potrebe humora.

“Bila je slasna”, rekao je Datuna Njujork postu. Na pitanje da li je bila bolja od obične banane Datuma je rekao: “Naravno. Mogu pojesti bananu i koncept banane jer sam umetnik, a ne običan čovek”, dodao je namignuvši.

foto: Printscreen/Instagram

Datuna je nastavio da se šali pa rekao: “Jedan umetnik jede drugog umetnika. Zabavno je”. Ovaj performans nazvao je “Gladni umetnik”.

Uprava galerije tvrdi da umetničko delo i dalje živi.

“Nije uništio rad!” rekao je PR galerije Lusijen Teras za Miami Herald dodavši da je banana ideja. Već su je, naravno i zamenili, a kolekcionar ionako kupuje sertifikat autentičnosti, prenosi Fox News.

Kurir.rs/Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track