Najnovije vesti

DOKTOR SOLAKOVIĆ O VISOKOM KRVNOM PRITISKU: Lekari ne mogu da vas IZLEČE ako se SAMI ne pobrinete za sebe! (VIDEO)
Foto: Printskrin

NE DOZVOLITE DA SKAČE

DOKTOR SOLAKOVIĆ O VISOKOM KRVNOM PRITISKU: Lekari ne mogu da vas IZLEČE ako se SAMI ne pobrinete za sebe! (VIDEO)

Zdravlje

Doktor Emir Solaković je dao nekolicinu korisnih saveta o snižavanju visokog krvnog pritiska i biće vam izuzetno korisni.

"Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Lekari ne mogu da vas izleče ako se vi na vreme ne pobrinete za sebe", kaže Solaković.

Ističe da je neophodno da mi sami vodimo računa o svom zdravlju i pratimo stanje.

foto: Printskrin

"Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod lekara i on će vam dati lekove i onda steceo život na lekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor. Napravite tabelu, merite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvek merite pritisak u isto vreme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne", objašnjava doktor.

Solaković kaže da nije sve u odlascima kod lekara.

"Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak. Tada odete kod lekara i on vam da lekove. A sve bez potrebe.", navodi i nastavlja:

"Ne gledajte doktora, merite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200."

Emir Solaković preporučuje pojačan unos kalijuma preko voća i povrća, ali i tableta jer će vam kalijum sniziti pritisak.

Kurir.rs/Stil/Recept za dobar život/Foto: Printskrin

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...