Najnovije vesti

ANKSIOZNOST JE POSTALA BOLEST MODERNOG DRUŠTVA: A ovih 7 saveta će vam POMOĆI da je pobedite!
Foto: Profimedia

otkrivamo

ANKSIOZNOST JE POSTALA BOLEST MODERNOG DRUŠTVA: A ovih 7 saveta će vam POMOĆI da je pobedite!

Zdravlje

Anksioznost prati osećaj nelagode koji je potpuno neosnovan i ponekad iako nemamo ni najmanji razlog za brige pravimo dramu. Veoma je teško ostati fokusiran na bitne stvari, pa se često javlja i nervoza. Moderan, užurban način života je glavni krivac za pojavu takvog stanja koje se danas sve češće javlja. 

foto: Profimedia

Psiholog Debora Dejvis objasnila je koji su to koraci koji efikasno ublažavaju ovo stanje.

1. Odmorite

Ako osećate da su vam misli pretrpane uznemirujućim sadržajem, pronađite neko vama udobno i mirno mesto. Udaljite se na nekoliko minuta od ljudi i odmorite.

2. Zažmurite

Kada ste se udobno smestili, zatvorite oči i pokušajte da se opustite. Na početku će biti teško da se umirite i sinhronizujete telo i um, ali vežbanjem će postajati sve lakše. Kada žmurite izolovani ste od sveta što vam daje mogućnost da se fokusirate na svoje misli.

3. Osetite svoje telo

Dok sedite ili ležitete sa zatvorenim očima osetite kako se vaše telo pomera sa svakim udisajem. Na ovaj način pomažete telu da se oseća bolje.

4. Fokusirajte se na disanje

Duboki udisaji će smanjiti nivo stresa i pomoći da se potpuno opustite. Sa svakim novi udisajem osetićete kao vas bes i nelagoda napuštaju.

foto: Profimedia

5. Oslobodite svoje misli

Ako vas okupiraju problemi pokušajte barem na nekoliko minuta da ne razmišljate o njima. Oslobodite ih i fokusirajte se na sadašnji trenutak i disanje.

6. Strpljenje pre svega

Ponekad je opuštanje iznenađujuće težak posao. Ali ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje i um praktikujte ovu tehniku svakog dana, jer što češće pokušavate to ćete biti uspešniji.

7. Razmišljajte pozitivno

Svako ponašanje je prouzrokovano onim na šta smo fokusirani. Zato ako su vam misli lepe i mirne to će se odraziti i na ponašanje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Stil/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...