PILETINA BOLONJA: Bogato glavno jelo sa šampinjonima
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVI RECEPTI

PILETINA BOLONJA: Bogato glavno jelo sa šampinjonima

Žena -
Pikantna, gurmanski pripremljena piletina biće sjajno osveženje za vaš jelovnik!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci (za 4 osobe):4 komada pilećih fileta (po 150 g) ili 4 komada pileta po želji2 kašike ulja so, biber500 g šampinjona300 g sitnijeg pelata1/2 kašičice seckanog majoranakašika seckanog bosiljkaslatka aleva paprika200 g pavlake za kuvanje250 g mini paradajza500 g mešanog mlevenog mesajaje 125 g rendanog parmezanaPriprema: Pržite komade mesa po 3 minuta sa svake strane na vrućem ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. (Ako koristite krupinije komade piletine, malo ih prodinstajte.) Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na masnoći od pečenja 3 minuta pržite očišćene i na listiće sečene pečurke. Posolite ih, dodajte pelat, zacinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte mini paradajz koji ste prepolovili.U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.

Izvor: LisaSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Laki recepti: piletina u belom sosuSvinjska pečenica u marinadiSicilijanska piletina a la Taormina: pile pečeno u rerni sa prilogom od tikvicaRolat od kiselog kupusa sa piletinomEkspres čorba od piletine ili govedine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track