Najnovije vesti

OTKRIJ SUDBINU SVOJE VEZE: Saznaj da li vas očekuje raskid ili brak

Pronađi vas

OTKRIJ SUDBINU SVOJE VEZE: Saznaj da li vas očekuje raskid ili brak

Žena
Naučnici sa Univerziteta Ilinois nedavno su sproveli istraživanje u kojem je tokom 9 meseci učestvovalo 36 parova u srednjim dvadesetima sa ciljem da se otkriju obrasci u vezi koji su ključni za njenu sudbinu.

Oni su pratili da li će postojeća veza rezultirati brakom ili će se menjati pod uticajem vremena na osnovu stepena predanosti parntera. Tokom istraživanja utvrđena su 4 obrasca predanosti u vezi: dramatičnost, partnerska fokusiranost, društvena uključenost i sklonost konfliktu. Prema tim obrascima razdelili su parove i evo do kakvih su saznanja došli.

Dramatični parovi, kojih je bilo 34 posto, imaju mnogo uspona i padova i više vremena provodi odvojeno. Ono što je karakteristično za njih jeste da imaju manju podršku svoje porodice i prijatelja.

Partnerski fokusirane parove, koji čine 30 posto ispitanika, čine osobe kojima je partner na prvom mestu, a promena u njihovom odnosu zavisi od toga koliko vremena provode zajedno.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Društveno uključeni parovi, kojih je bilo 19 procenata, su osobe koji su pod velikim uticajem interakcija na društvenim mrežama koje uključuju komunikaciju s prijateljima i porodicom, a njihov odnos se neznatno menja tokom vremena.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Konfliktne parove, čiji se odnos bazira na sukobu, činilo je tek 12 odsto ispitanika. Kod njih je primećen veliki broj padova ali nema prevelikih promena kao kod dramatičnih parova.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istraživanje je posle 9 meseci pokazalo da dramatični parovi imaju najviše šansi za prekid veze, jer oni imaju više uspona i padova od ostalih grupa i da su najčešće odvojeni jedni od drugih. Čak i konfliktni parovi imaju veće šanse za opstanak od njih.

Najbolje rezultate imali su, logično, partnerski usmereni parovi jer njihova veza najviše obećava i deluju najstabilnije. Iako njihov odnos ima najviše izgleda da rezultira brakom, istraživanjem je utvrđeno i da stabilnost odnosa može da se poveže sa uključivanjem pojedinaca u njihove društvene sfere.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ako ste sa vašim partnerom već izvesno vreme, vrlo lako možete da odredite kojoj grupi parova pripadate pa na osnovu toga sami zaključite da li vas čeka svetla budućnost ili je vaš maksimum u sadašnjici pa neće biti neočekivano ako se rastanete zauvek.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(žena.tvbest)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...