OVU SCENU PAMTIĆE DO KRAJA ŽIVOTA: Pas utehu pronašao u jedinom prijatelju kog je našao
Foto: Facebook/screenshot

Nezaboravna scena

OVU SCENU PAMTIĆE DO KRAJA ŽIVOTA: Pas utehu pronašao u jedinom prijatelju kog je našao

Žena -
Oni dolaze iz različitih svetova, ali jedna stvar im je zajednička, obojica su napušteni.

Ivet Holzbah se svaki dan vraća na mesto na kom je fotografisala ovaj čudan par, ulica u Hjustonu, Teskas, koja je poznata po nepoželjnim psima.

Tog dana, Ivet je pokušala da spase što je više pasa mogla. A onda je naišla na nezaboravnu scenu na trotoaru.

"Kada sam ugledala psa koji leži pored pocepane lutke, pomislila sam, 'Kako je to slatko", napisala je Ivet na svom Fesjbuku.

Njena sledeća reakcija bila je drugačija.

"Čim sam fotografisala, potonula sam u emocije. Ovo je pas lutalica koji je utehu pronašao u iznošenoj, odbačenoj lutki", dodala je Ivet.

Ipak, ona nije mogla da ga povede sa sobom tog dana, jer nije bilo mesta.

"Oduvek smo bili suočeni sa ovom dilemom, da odlučimo kog psa da povedemo sa nama. Ovaj pas je slomio moje srce. Uvideli smo da je bio u dobrom stanju. Ali nažalost, tužna istina je da smo ga poveli sa nama, imao bi mnogo manje šanse da pronađe dom, za razliku od drugih pasa koji su bili u mnogo gorem stanju", zaključila je Ivet.

Ivet se sledećeg dana vratila na mesto gde je ugledala psa, ali nije uspela da ga pronađe, a ni njegovu igračku, ipak ona ne planira da odustane od potrage.

U međuvremenu, možda bi ovaj pas i njegov privremeni drugar mogli da nas nauče nešto o realnosti predmeta za jednokratnu upotrebu: psi nisu stvari koje se koriste a onda odbace!

(The Dodo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track