UKLONITE PODOČNJAKE PRIRODNIM PUTEM: Ovi recepti će vas rešiti muka
Foto: Profimedia

Saveti

UKLONITE PODOČNJAKE PRIRODNIM PUTEM: Ovi recepti će vas rešiti muka

Žena -

Pokušali ste sve, ali i dalje nikako ne uspevate ukloniti uporne tamne kolutove ispod očiju? Umesto da svaki dan više puta nanosite korektor, probajte neki od ovih prirodnih recepata koji će vam pomoći da umanjite podočnjake i otečenost očiju.

1.Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku ili sa strane uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što izaziva podočnjake i otečenost. Pokušajte spavati na leđima i dodatno podignite glavu jastukom.

2.Hladno mleko

Natopite vatu hladnim mlekom i stavite ih na zatvorene oči. Laktozna kiselina koju mleko sadrži omekšaće i dodatno nahraniti vašu kožu. Mleko sadrži i proteine, enzime, aminokiseline i antioksidanse, koji jačaju i oporavljaju oštećenu kožu.

3.Vrećice zelenog čaja

Na oči stavite ohlađene vrećice skuvanog zelenog čaja i držite ih nekoliko minuta. Ovaj trik posebno će pomoći “umornim” očima, jer kofein, koji se nalazi u čaju, sužava krvne žile ispod očiju i smanjuje crvenilo. Osim toga, čaj će dodatno zategnuti kožu ispod vaših očiju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4.Kolutovi krastavaca

Krastavci sadrže antioksidanse koji umanjuju iritaciju. Međutim, trik je u tome da krastavci budu izuzetno hladni. Kolutove držite na očima do pet minuta, a efekt hlađenja značajno će smanjiti otekline.

5.Pijte više vode

Ovo je svakako najlakši trik za uklanjanje podočnjaka. Naime, voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju.

6.Skidajte šminku

Iako deluje kao banalan savet, vodite računa o tome da ste, prilikom skidanja šminke, uklonili i svu maskaru i senke oko očiju. Ponekad obični preparati za skidanje šminke nisu dovoljno delotvorni, pa za predeo oko očiju koristite proizvode specijlizovsane za područje oko očiju.

Foto: Profiemedia
Foto: Profiemedia

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track