(VIDEO) OVO JE ČUDO Pala i udarila glavom u kamin, a zatim joj se posle 20 godina vratio...
Foto: Printscreen

(VIDEO) OVO JE ČUDO Pala i udarila glavom u kamin, a zatim joj se posle 20 godina vratio...

Žena -

Meri En Franko (70) postupno je postala slepa pošto je doživela povredu u saobraćnoj nesreći 1993. godine.

Posle 20 godina još jedna nesreća i operacija kojoj je nakon nje podvrgnuta povratili su vid ženi, iako zbunjeni doktori još pokušavaju da zaključe kako se to dogodilo.

"Bila sam potpuno slepa - sve što sam mogla videti bila je tama. Bila sam u svojoj dnevnoj sobi i krenula prema vratima. Zapela sam za pločicu i pala. Udarila sam temenom mislim u kamin", ispričala je.

Posle pada koji se dogodio u avgustu 2015, morala je da nosi kragnu sve do operacije koja se dogodila pre nekoliko nedelja.

Kad se nakon četverosatne operacije probudila iz anestezije shvatila je da joj se vid vratio. Ipak, bila je zbunjena i nije u prvi mah shvatila šta se dogodilo.

"!Medicinskoj sestri sam rekla "Hej, damo u ljubičastom, dajte mi nešto protiv bolova". Toliko je bolelo da sam bila nepristojna, a ja sam uvek ljubazna", rekla je.

"Moja nećakinja zapanjeno me upitala: "Što si rekla?" i onda sam shvatila da vidim. Dali su mi lekove, a idućeg jutra mogla sam kroz bolnički prozor da vidim drveće i kuće.

"Bila sam najsrećnija osoba na svetu. Bilo je prekrasno. Svi su dolazili i govorili mi kako se dogodilo čudo.

"To je pravo čudo. Nemam naučnih dokaza za to. Možda smo pri operaciji, ne znajući, ponovno omogućili protok krvi pa joj se vratio vid", rekao je neurohirurg Neurokirurg Džon Afshar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track