KOSA JE U OVOM PERIODU OSETLJIVIJA: 5 najvećih grešaka koje leti radite! Sprečite ih odmah!
Foto: Profimedia

Saveti

KOSA JE U OVOM PERIODU OSETLJIVIJA: 5 najvećih grešaka koje leti radite! Sprečite ih odmah!

Žena -

Morska so, sunce, hlor u bazenima, sve to može kosu učiniti lomljivijom i suvljom i sklonijom oštećenju. Kako biste se s godišnjeg odmora vratili zdrave, lepe i nimalo oštećene kose izbegavajte idućih 5 grešaka koje žene rade s kosom na moru, ali i pre odlaska na more.

Kosu je na moru potrebno dodatno zaštititi, nahraniti je uljima i maskama i ne izlagati greškama koje nam se često potkradu:

1. Blajhate kosu neposredno pre odlaska na more

Blajhanje je najagresivnije hemijsko sredstvo za kosu zbog čega ga ne biste smeli stavljati neposredno pre odlaska na more, već to uradite barem dva, tri nedelje ranije. "Kada je na kosi sveži blajh morska so i sunce još više otvaraju kosu i nagrizaju je te ona postaje dehidrirana. Blajhanu kosu preporučljivo je zaštiti preparatom protiv pucanja kose. Isto važi i za minival koji kosu takođe čini krhkijom te se ne sme raditi neposredno pre odlaska na more", ističe jedna frizerka.

2.Koristite penu i lak za kosu na moru

Pena i lak za kosu isušuju kosu zbog čega je bolje da ova sredstva za oblikovanje frizure ostavite kod kuće. Koristite masnije preparate, odnosno ulja i hidratantne sprejeve koji će kosi dati vlagu, a dobar izbor biće i regeneratori koji se ne ispiraju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3.Tanku kosu hranite maslinovim uljem

"Maslinovo ulje odlično je sredstvo za kosu, ali samo za kosu koja je poluduga, duga, suva, kovrdžava... Ne preporučuje se tankim, nežnim i kratkim kosama jer će se takva kosa previše zamastiti".

4.Kosu češljate čim izađete iz mora

Kosa u kojoj je morska so lakše se lomi zbog čega je nemojte raščešljavati čim izađete iz mora. Učinite to nakon što isperete kosu u čistoj vodi i nanesete zaštitno sredstvo, a kosu raščešljavajte nežno češljem sa širokim zupcima.

"Na moru koristite sredstva iz linije "sun protect" koji će temeljito isprati so i hlor iz kose te je nahraniti i zaštititi".

5.Kosu celi dan držite svezanu

Ako držite kosu na moru stalno svezanu, ona će jako patiti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track