Najnovije vesti

SLAVNE LIČNOSTI HOLIVUDA PRIZNALE: Evo kako se ZAISTA osećamo zbog toga što nemamo DECU!
Foto: Profimedia

Priznale su sve

SLAVNE LIČNOSTI HOLIVUDA PRIZNALE: Evo kako se ZAISTA osećamo zbog toga što nemamo DECU!

Žena

Kada žena dođe u određene godine, svi se zapitaju zašto još uvek nema decu. Tako je i sa poznatima, koji su izloženi još većem pritisku.

Osim slavnih žena priznale su kako se osećaju zbog činjenice da se nisu ostvarile kao majke.

1. Kameron Dijaz

"Sa decom je toliko mnogo posla. Biti odgovoran za druge živote, osim za svoj – nisam to prihvatila. To mi je olakšalo stvari. Dete – to je svakodnevna briga, svaki dan, 18 godina... Neimanje dece može stvarno olakšati stvari, ali ne znači da je to laka odluka. Volim da budem tu za ljude, ali majčinstvo me nikada nije privlačilo."

Profimedia
Profimedia

2. Dženifer Aniston

"Ne volim pritisak koji ljudi stvaraju na mene, na žene – da nisi uspela kao žena ako nisi rodila. Mislim da to nije fer. Možda nemaš dete koje je izašlo iz tebe, ali to ne znači da se ne brineš za nekoga poput majke – psa, prijatelje, decu prijatelja. Ovo konstantno govore o meni: da sam bila toliko okupirana sama sobom i svojom karijerom; da ne želim biti majka i koliko je to sebično."

Profimedia
Profimedia

3. Gloria Stejnem

"Dugo sam to prihvatala i mislila "Ok, udaću se. Imaću decu. Definitivno ću to napraviti, samo ne sada." Planirala sam to za budućnost, ali onda se, na sreću, dogodio ženski pokret i shvatila sam da sam zapravo srećna i da postoji više načina za život, a ne samo jedan."

Profimedia
Profimedia

4. Kim Katral

Pokušavam ne slušam "trebala bi" i "mogla bi" i pokušavam da se ne obazirem na tuđa očekivanja, pritisak prijatelja niti pokušavam bilo kome da udovoljim – i samo slušam. Verujem da su svi odgovori, na kraju, u nama samima. Kada sam odgovorila na pitanja koja se tiču dece, shvatila sam da je najveći pritisak koji sam osećala dolazio od drugih i znala sam da nisam spremna za majčinstvo."

Profimedia
Profimedia

5. Ešli Džad

"Shvatila sam da je sebično da utrošimo svoju energiju u pravljenje sopstvene dece kada ti isti izvori i energija ne samo da mogu pomoći deca koja već jesu tu, nego i kroz propagiranje i delovanje možemo transformisati svet u mesto u kom se nijedno dete više neće roditi u siromaštvu i nasilju. Moje uverenje nije se promenilo. Ono je veliki deo osobe koja jesam."

Profimedia
Profimedia

6. Margaret Čo

"Nemam nikakvih majčinskih instinkata. Jalova sam. Kada vidim decu, ne osećam ništa. Ovuliram pesak."

zadovoljna.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...