ISPRAVKA Beba nije u ruci “ponela majčinu spiralu”
Foto: Printskrin/Fejsbuk

ISPRAVKA Beba nije u ruci “ponela majčinu spiralu”

Žena -

Naš sajt je preneo priču o Lusi Helen iz SAD ali informacije u tekstu nisu odgovarale sasvim istini, stoga je sajt Raskrinkavanje ocenio kao "prenošenje lažne vesti"

Naime, 2017. godine je Amerikanka Lucy Hellein na svom Facebook profilu objavila fotografiju svog novorođenčeta koje drži spiralu marke „Mirena“, uz status „Mirena nije uspela“. I njena je fotografija postala viralna, a mediji su, pa i mi, pogrešno navodili da se njena beba rodila držeći spiralu u ruci.

Majka je naknadno medijima objasnila da su lekari znali kako je njena spirala ostala u maternici, ali je nisu mogli locirati, a nakon što su je tokom carskog reza pronašli i uklonili lekari su je stavili u ruku novorođenčeta što je fotografisao njen prijatelj.

I dr. Leena Nathan, specijalista ginekologije i porodništva s Kalifornijskog univerziteta u Los Angelesu objasnila je kako je nemoguće da se novorođenče rodi držeći spiralu u ruci, jer ne postoji način da spirala uđe u amnionsku vrećicu, membranu ispunjenu tečnošću koja okružuje fetus dok raste u maternici.

Izvinjavamo se čitaocima na pogrešnoj interpretaciji i prenošenju lažne vesti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO: Ovo je nasmejalo bebu, a zgrozilo tatu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track