PROBLEMATIČNA REGIJA MNOGIH ŽENA: Uz pomoć ovih vežbi rešićete se sala sa donjeg stomaka!
Foto: Profimedia

SAVETI

PROBLEMATIČNA REGIJA MNOGIH ŽENA: Uz pomoć ovih vežbi rešićete se sala sa donjeg stomaka!

Žena -

Možete da uradite koliko god želite trbušnjaka, a izdržaj u plankingu vam ne pada tako teško, međutim i dalje imate jedan veliki problem: salo na donjem stomaku. Donji stomak je vrlo teško ispraviti, čak i kada redovno vežbate jer tu telo u najvećem broju slučajeva taloži višak masnoća (što je izraženije kod žena zbog estrogena koji je glavni za raspoređivanje masti).

Jačanjem ove regije tela, ne samo da ćete se osećati lepše u kupaćem kostimu, već ćete i popraviti balans i stabilizovati donji deo kičme. Ponavljajte ovih pet vežbi dva do tri puta u toku vašeg sledećeg treninga i videćete znatne rezultate nakon samo jednog meseca.

Ravno podizanje nogu

Lezite na pod. Udisanjem i stezanjem trbušnjaka podignite obe noge (držeći ih ispravljenim), sve dok ne naprave prav ugao sa vašim torzom. Zatim izdahnite i lagano spuštajte noge dok ne budu na nekoliko centimetara od poda.

Vežbu ponavljajte 45 sekundi, a zatim napravite pauzu od 15.

foto: Profimedia

Makazice

Ležeći na leđima, podignite glavu i ramena sa poda (polako, bez preteranog napora za vrat). Podignite desnu nogu u stranu, tako da formira sa telom ugao od 45 stepeni, a zatim zamenite nogu. Pokreti treba da podsećaju na pomeranje nogu u bazenu.

Opasno: Ova hrana je jedan od najvećih uzročnika raka!

Trčanje sa podizanjem kolena

Stanite sa stopalima malo širim od ramena i počnite da trčite u mestu, podižući kolena do grudi, kako trčite. Kako podižete noge, pomerajte i ruke da biste održali balans.

Vežbu takođe radite 45 sekundi, a zatim pravite pauzu od 15.

Trušnjaci uz dodirivanje stopala

Lezite na leža sa ispruženim rukama i nogama. Kako udišete, podignite ruke iznad glave i polako podižite gornji deo tela sa poda. Nastavite sa spuštanjem prema stopalima kako biste ih rukama dodirnuli. Zatim se vratite u prvobitni položaj uz izdisaj.

Vežbu radite 45 sekundi, pa napravite pauzu od 15.

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Rešenje je tu: 3 super saveta kako da izađete na kraj sa strijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track