NIJE VEROVALA DOK SE NIJE DESILO, A SADA UPOZORAVA SVE ŽENE: Ova omiljena letnja aktivnost vam uvećava vaginu i otupljuje je za seks!
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

NIJE VEROVALA DOK SE NIJE DESILO, A SADA UPOZORAVA SVE ŽENE: Ova omiljena letnja aktivnost vam uvećava vaginu i otupljuje je za seks!

Žena -

Svaki dan prelazila sam bar 20 kilometara bajsom, tako da su mi sasvim očekivano noge „gorele", ali potpuno neočekivano i vagina. Pre nekih godinu dana preselila sam se u manji grad, pa sam počela svuda da idem biciklom. U tim uslovima to je najbolje rešenje, pogotovo kada je leto i kada je svaka vožnja prevozom paklena. Plus sam uštedela dosta novca, ali i neočekivano zaradila brdo problema sa vaginom.

Ssva ta vožnja bajsom uzrokovala je infekciju urinarnog trakta, kao i otečene usmine. Nimalo lep osećaj. Naravno, odmah sam se bacila na posao – guglanje „otečena vulva vožnja bicikle“ i otkrila da postoji nešto što se zove – specijalni sic za žene, koji umanjuje pritisak na vaginu.

Odmah sam se odgegala sa svojom modrom vaginom do prve prodavnice za bicikliste po svoje prvo sedište za dame. E, sad, problem je što u većini tih radnji posluju samo muškarci. Pa čak i ako vam nije problem da diskutujete sa strancima o svojoj vagini, sigurno ćete se osetiti malo neprijatno ako je taj stranac muškarac koji nimalo ne može saosećati sa vašim problemom. Ali, učiniću sve što mogu za moju vaginu! Kunem vam se da sam je čula kako mi šapuće – hvala ti, kada sam nam nabavila ovaj sic.

Vremenom je prestala da bude otečena, ali ne lezi vraže, javio se novi problem. Dok sam jednom đuskala golišava ispred ogledala (ne lažite, svi to radimo) primetila sam da je veća nego obično. Samo malo, je l' moguće da vagina uopšte postane veća?

foto: Profimedia

Dok sam se dopisivala sa mojom drugaricom-partnerkom u vožnji saznala sam da ona ima isti problem. Morala sam da saznam o čemu se radi. Pozvala sam ginekologa (takođe biciklista) da je pitam nešto o ovom problemu.

"Svi biciklisti, muški i ženski, imaju problem sa genitalijama – otekline, osetljivost kože, urinarne i kožne infekcije..."

Ma je l' ovo moguće?! Uvećana vagina!

Pritisak na vulvu dok vozite biciklo je jako velik, to stvara bol i otečenost. Usne porastu i postoje slučajevi koji se odluče čak i na operaciju, da bi ovaj problem rešili.

"Ako mene pitate, to je pomalo ekstremno. Pa šta, koliko žena prirodno ima veće usmine i sasvim normalno živi sa tim", navodi ginekolog.

Dakle, imamo dobre i loše vesti za vas. Postoje zdravstveni izveštaji koji navode da mnogi biciklisti imaju smanjenu osetljivost genitalija i da je sve to, uglavnom, uzrokovano problemom sa oblikom sica. Takođe, svi ti problemi učiniće da sve manje imate potrebu za seksom.

foto: Profimedia

"Ipak, vožnja bicikla, kao i svaki drugi sport, oslobađa endorfin, popravlja raspoloženje i ako prebrodite problem sa veličinom vagine, možete i da poboljšate svoj seksualni život" kaže doktorka.

Savet ginekologa da se izbegnu ženski problemi uzrokovani vožnjom bicikla

- Podesite sedište da vam odgovara ili zamenite sedište.

- Sedite što više ispravljeno.

- Nosite šorts za vožnju bicikla i izbegavajte donji veš.

- Koristite vazelin ili neku masnu kremu, da vam vagina ne bi bila suva dok vozite.

- Pijte puno vode i idite u toalet kada treba.

- Koristite probiotik i antibiotske kreme kao prevenciju.

Tako da, da! Vožnja bajsa može uvećati vaginu, zaista, ali ako vas ne boli, koga briga za to – zar ne? Obožavam da vozim bajs i ako budem imala ogromno „kamilje stopalo“ između nogu kada obučem helanke, nebitno je. Meni se čini kao dobra trampa za sav taj endorfin koji dobijam, uštedu na autobuskim kartama i spas od gužve u saobraćaju!

Živimo u svetu gde devojčice od devet godina odlaze na operaciju vagine, što apsolutno nije normalno. Ako vagina funkcioniše kako bi trebalo, mislim da nije važno kako izgleda. Zapravo, izgleda baš kako treba, zato ću i nastaviti da se vozim biciklom!

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zena, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prsata voditeljka radila vežbe, muška publika htela da rikne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track