(FOTO) VRATILA SAM SE SA MORA SREĆNA ZBOG TAMNOG TENA: Nisam primetila da mi je zbog njega ugrožen život! Prolazim kroz pakao!
Foto: Printskrin/Instagram

REAGUJTE NA VREME!

(FOTO) VRATILA SAM SE SA MORA SREĆNA ZBOG TAMNOG TENA: Nisam primetila da mi je zbog njega ugrožen život! Prolazim kroz pakao!

Žena -

Tamra Džadž se bavi fitnesom, a nedavno se vratila sa letovanja koje joj je pored tamnog tena doneo i jednu fleku na zadnjici. Mislila je da se radi o najobičnijoj fleki, ali ispostavilo se da je istina mnogo drugačija.

"Naporno treniram zbog ovakve zadnjice i planirala sam da u novembru sa 50 godina učestvujem sa njom u fitnes takmičenju, ali biće da bog ima druge planove. Ovu sliku vam pokazujem da biste videli kako izgleda melanom. Neću vaše sažaljenje, hoću da sačuvate svoju zadnjicu i proverite svoje telo. Ovo je bila najobičnija ravna flekica.

Nisam ni sanjala u kakvu će se noćnu moru pretvoriti. Tužna sam, zabrinuta i besna ali makar smo je uhvatili na vreme", otkrila je Tamra.

Melanom je najređi oblik raka kože, ali i najopasniji. Smeđe je ili crne boje, retko može biti i crveni, boje kože ili beli, u nivou ili izdignut i može se pojaviti na bilo kom delu tela.

N ajčešće nalaze na koži grudnog koša i na nogama. Nastaju na prethodno zdravoj koži, ali kod oko 30% pacijenata mogu da se jave na mestu prethodnog mladeža.

Melanomi mogu brzo da rastu i da se šire na unutrašnje organe. Zbog ovoga je neophodan neodložan tretman, najčešće u vidu hirurške ekscizije.

Kako prepoznati maligni melanom kože – samopregledom

Trebalo bi redovno pregledati kožu, ali nije dovoljno samo baciti pogled ka ogledalu, već je potrebno koristiti i čulo dodira – neke promene možda u početku nisu vidljive golim okom, ali se i te kako osete pod jagodicama prstiju. Dovoljno je da jednom mesečno izvršite detaljan samopregled – neće vam oduzeti mnogo vremena, a može vam spasti život. Za razliku od drugih vrsta kancera, maligni melanom kože obično je vidljiv, a ukoliko se otkrije u ranoj fazi, otklanja se jednostavnom hirurškom intervencijom.

(Kurir.rs/Dailymail, Foto: Printscreen/Instagram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAČUVAJTE PREPLANULI TEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track