(VIDEO) U VENAMA OVE LEPOTICE TEČE SRPSKA KRV: U Moskvi kupujem samo SRPSKI SIR i navijam za ĐOKOVIĆA!
Foto: Printscreen/ Instagram

RUSKA SRKINJA

(VIDEO) U VENAMA OVE LEPOTICE TEČE SRPSKA KRV: U Moskvi kupujem samo SRPSKI SIR i navijam za ĐOKOVIĆA!

Žena -

Iako svi misle da je manekenka Katarina Pudar (26) Ruskinja, zapravo nije baš sve tako. Visoka, plavooka, plavokosa lepotica ima ni manje ni više nego srpske krvi.

Katarina je pravi uzor slovenske lepote. Uspešan je foto- model, kandidat je za majstora sporta u umetničkoj gimnastici, radi u Moskvi na radiju Enerdži i vodi šou-program "Crno i belo".

Katarina je u ekskluzivnom intervjuu za sajt Russia Beyond ispričala sve u vezi svog srpskog porekla.

Krvne veze

"Mama mi je iz Sankt Peterburga, a tata iz Beograda. Kada sam bila mala roditelji su se razveli i mama se vratila u Rusiju. Oni su i dalje u dobrim odnosima i ja kontaktiram sa tatom, odlazim kod njega u goste i posećujem dedu i babu u Srbiji. Često me pitaju odakle sam, gde sam rođena i odakle mi takvo prezime, i ja im govorim da imam srpske korene. Svi uvek sa toplinom reaguju na to jer su svi Sloveni braća. Doduše, niko nikada nije pogodio koje sam nacionalnosti. Govorili su mi da izgledam kao da sam iz Amerike ili Finske. U Norveškoj su, na primer, mislili da sam Norvežanka. Ali kada kažem da sam Srpkinja, svi se slažu da u meni ima nečeg balkanskog. U Moskvi sam bila zaštitno lice restorana „Serbiя“ i snimila sam reklamu za njih. Učestvovala sam i u izboru za „Mis Mediterana“ kao predstavnica Srbije.

Međutim, budući da sam odrasla u Rusiji, već se više osećam kao Ruskinja nego kao Srpkinja. Sa bakom Milojkom razgovaram na ruskom. Ona sa mnom vežba ruski preko telefona. Oni žive u Mostaru u svojoj kući sa vrtom i baštom. Imaju koze, kokoške, domaća jaja i sir, i sve je to vrlo ukusno. U Moskvi kupujem samo srpski sir i mnogo volim čorbu i burek. Baka mi to uvek sprema kada odlazim u goste, i ja se posle dugo toga sećam.

Slovenska lepota

Da li ste ste profesionalno bavili umetničkom gimnastikom i pratite li sportske uspehe Srba?

"Da, navijam za Đokovića. Moja ruska baka mnogo voli tenis, prati sva prvenstva i ustaje noću ako je to Australian Open. Pratim izbore za mis i devojke koje predstavljaju Srbiju. Ranije, kada sam radila kao foto-model i tim povodom boravila u Milanu i Seulu, često sam se sretala sa manekenkama iz Srbije. One su, naravno, veoma lepe. To se ne može poreći. Ali i u Rusiji ima mnogo lepih devojaka. Inače, lepa su deca mešovite krvi koja se rađaju iz ljubavi.

Sankt Peterburg je apsolutna ljubav!

Na čijoj ste vi strani u večnoj diskusiji o tome koji je grad bolji – Moskva ili Sankt Peterburg?

"Ja sam rođena u Sankt Peterburgu i doživljavam ga kao svoju kuću, i zato neću čak ni pokušavati da budem učtiva prema svima. Naravno, Piter (Peterburg). Sankt Peterburg je grad za dušu, on je apsolutna ljubav! Ja svojim prijateljima iz inostranstva za uspomenu iz Peterburga poklanjam imperatorski porcelan: servise za čaj i kafu. Fabrika porcelana je napravljena za vreme Petra I i tako ispada da je taj korisni poklon istovremeno i istorija i simbol našeg grada. U Moskvi boravim sa zadovoljstvom, odlazim u park Ermitaž, gde je vrlo lepa atmosfera – ima nekoliko pozorišta, uvek se nešto dešava i lepo mi je da budem tamo. Volim i Vorobjove Gore. To je popularni vidikovac. Često tamo odlazim, i inače volim da gledam Moskvu sa visine, kada je sva gradska vreva daleko od mene. Ipak je Moskva više grad za biznis.

Da li ste mnogo putovali po Rusiji?

"Nažalost, nisam. Bila sam možda u desetak gradova, ali je kolega sa kojim zajedno vodim emisiju (afrički didžej) gostovao gotovo po celoj Rusiji! I kad se pomene neki grad, recimo Siktivkar, Čita, Habarovsk ili Blagoveščensk, pa on kaže da je svuda bio, mene i ostale kolege obuzme stid što još nismo tamo bili".

Kurir.rs/Russia Beyond, Foto: PrintScreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track